Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), 1 Mart Pazar tarihinden itibaren kanalizasyon dairesine bağlı ekiplerin aralıksız çalıştığını duyurdu.

HATSU Genel Müdürlüğü, süren sağanak yağışlar nedeniyle HATSU Arıza Hattı 185’e 230 ihbar geldiğini bildirdi. Genel Müdürlük, Kılıcalıpaşa ve Dumlupınar İlkokullarının zemin katlarının su bastığını, ivedi bir şekilde vidanjör yardımı ile suların tamamen temizlendiğini açıkladı.

Tepe mahalleleri genelinde bulunan açık su kanallarında yağmur sonrası biriken pisliklerin ve tasların temizlendiğini bildiren Genel Müdürlük, Pac Meydanı'nda da oluşan gölete 10 dakika içerisinde müdahale edildiğini ve trafik akışının sağlıklı bir şekilde devam ettiğini duyurdu. Genel Müdürlük, ilgili ekiplerin gelen ihbarlara müdahale etme süresinin 1 saatin altına indiğini hatırlatarak, 10 kanal açma aracı, 25 kepçe ve 60 personelin Hatay genelinde müdahalelerini sürdürdüğünü açıkladı.

HATSU İdaresi, vatandaşların su ve kanalizasyon ile ilgili yaşanan olumsuzlukları 185 arıza hattına bildirmesi gerektiğine vurgu yaparak, tüm olumsuzlukların ortadan kaldırılması için seferber olduklarını bildirdi.