Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), İskenderun ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan felaketinden dolayı oluşan yaraları sarmaya devam ettiğini duyurdu.

HATSU Genel Müdürlüğü tarafınan yapılan açıklamada geçen hafta Cuma günü İskenderun ilçesine bağlı Sarıseki, Azganlık ve Kavaklıoluk mahallelerinde yaşanan sel ve heyelan felaketinde zarar gören yerlere anında müdahale edildiği ve çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, selden sonra sular altında kalan 31 ev, 4 fabrika, 2 okul, 1 sağlık ocağı ve 1 eczanenin vidanjör ve motopomp yardımı ile suyun tahliye edildiği bildirildi.

Bölgedeki sorunların giderilmesi amacıtla gece gündüz demeden çalışmaların devam ettiği vurgulanan açıklamada afetten dolayı mahallelerin genelinde oluşan içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında oluşan arızaların onarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

İdare, şu ana kadar 100 metre yağmur suyu hattı, 50 metre içme suyu hattı döşendiğini ayrıca, felaketin etkisi ile zarar gören içme suyu ve kanal hatlarının da onarım çalışmalarının yapılarak bağlantılarının tamamlandığını açıkladı.