Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (HATSU) borçlarının silinmesi halinde suyun fiyatının 1 TL olacağını söyledi.

Katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Savaş, Hatay’da suya yapılan zammın ardından çıkan tartışmalara da açıklık getirdi. Hatay’ın büyükşehir statüsüne geçilmesiyle birlikte tüm sorunların Büyükşehir Belediyesi'ne yığıldığını belirten Başkan Savaş, "Norm kadroyu alana ve bütçeyi çıkartana kadar bu sorunların üstesinden gelmek için belli bir süre mesafe alamadık. Bütün bu sorunların yanında son 43 yılın en kurak dönemine denk geldik. Tabi bu durumu provoke eden bazı resmi kurumlar ve kişiler vardı. Biz yeni kurulan bir belediyeye olmamıza rağmen bu kadar çabuk organize olup sorunların üstesinden gelmemiz takdire şayandır." dedi.

HBB BORÇ İÇİNDE DOĞDU
Borç içinde doğan bir belediye olduklarına ve HATSU'nun doğuşundan itibaren ayda 13 milyon TL borç ödediğine dikkat çeken Başkan Savaş, "13 milyon TL borcun 4 milyonunu HATSU öderken 9 milyonunu ise HBB ödüyor. Aylık 13 milyon TL ödemenin dışında 4.5 milyon TL civarında sadece elektrik faturası ödememiz var. Biz bütün borçlarımızı düzenleyerek ödemeye çalışıyoruz." dedi.

SU FİYATLARINI MECLİS BELİRLİYOR
HATSU'nun borçlarının silinmesi halinde su fiyatlarının 1 TL'ye indirileceğinin altını çizen Başkan Savaş, "Su fiyatını 1 TL'ye düşürmemizin yanında rahat bir şekilde yatırımda yapacağız. Biz borç sorununu kökünden çözmeye çalışıyoruz. Su fiyatları ve HBB bütçesini HBB Meclisiyle birlikte belirliyoruz. Bunu sadece Lütfü Savaş belirlemiyor." ifadelerini kullandı.

Enerji sektörünün sağlıklı yürüyebilmesi, modernizasyon çalışmaların yapılabilmesi ve Antakya, Altınözü, Hassa, Kırıkhan, Erzin gibi diğer ilçelerde altyapının yapılabilmesi için müthiş bir parasal yatırımın olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Savaş, "Ayda 17,5 milyon TL borç ve elektriğe gidiyor. Daha iyi hizmet edebilmek için bu borçlar belli bir realite çerçevesi içinde ya revize edilecek ya da hükümet borçlarımızı silecek. Bu borçlar benim ve Hatay halkının suçu değil. Biz borçlar doğmak istemezdik. Bütün belde ve ilçe belediyelerinin borçları HBB'ye ve en büyük kısmı HATSU'ya geldi. Bu borçları hükümetin almaması lazım. Bunun yanında hükümetin yeni kurulan belediyelere destek vermesi lazım." açıklamasında bulundu.