Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, Sudan’a askeri düzeyde Cumhuriyet tarihinin ilk üst düzey ziyaretini gerçekleştirdi. Orgeneral Öztürk, Sudan’ın milli olarak geliştirdiği ve ürettiği Safat-01 ve Safat-03 adındaki uçaklar ile Safat-02 adındaki helikopterini inceledi.

TSK’dan verilen bilgiye göre; Orgeneral Öztürk, Sudan Hava Kuvvetleri Komutanı İsmail Breima Abd El Smad Mohamed’in resmi daveti üzerine 23-25 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleştirdiği ziyarette Sudan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Osman Obeid ile de bir araya geldi. Hava Kuvvetlerinde takdim edilen brifingi dinleyen Orgeneral Öztürk, Sudan Hava Kuvvetleri heyeti ile çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Hartum Büyükelçiliğini de ziyaret eden Orgeneral Öztürk, Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın’ı ve Askeri Ataşe İsth. Kd. Alb. Serdar Çağlayan’ı makamlarında ziyaret etti.

Orgeneral Öztürk, ziyaret kapsamında Hartum’da konuşlu Hartum Hava Üssü, Şahid Muhtar Hava Üssü, Harp Akademileri Komutanlığı ile Müşterek Komuta ve Kurmay Kolejine inceleme incelemelerde bulundu. Sudan Hava Kuvvetlerinin bakımlarının gerçekleştirildiği Safat Havacılık Merkezine yapılan ziyaret kapsamında Orgeneral Öztürk, Sudan’ın milli olarak geliştirdiği ve ürettiği Safat-01 ve Safat-03 adındaki uçaklar ile Safat-02 adındaki helikopterini inceledi.