Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, 23 Temmuz 2015 tarihinde, Suriye sınırında yer alan Türk Hava Kuvvetlerine ait radar ve HAWK Hava Savunma Silah Sistem mevzilerini ve alarm reaksiyon nöbeti tutan hava savunma filosunu denetledi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan verilen bilgiye göre; Orgeneral Öztürk, bu kapsamda incelemelerde bulunmak üzere Kaşmertepe/Şanlıurfa’da konuşlu 226 Numaralı Taşınabilir Hava Radar Kıta Komutanlığını, Arat Dağı/Şanlıurfa’da konuşlu 21’inci HAWK Batarya Kıta Komutanlığını, Almalıtepe/Gaziantep’te konuşlu 13'üncü HAWK Batarya Kıta Komutanlığını ve İncirlik/Adana’da konuşlu 10’uncu Tanker Üs Komutanlığını ziyaret etti.

Orgeneral Öztürk, ziyaretleri esnasında muhtemel sınır ihlallerine karşı hazır durumda bekleyen radarların ve Hava Savunma Silah Sistemlerinin faaliyetlerini yerinde müşahede etti.
Öztürk, mevzilerde nöbet tutan personele yaptığı konuşmalarında, “Sizler, en kutsal görev olan sınır nöbeti görevini ifa ediyorsunuz. Üstelik uzun menzilli radar ve uçaksavar sistemlerinizle bunu sınırımızın yüzlerce kilometre ilerisinden itibaren yapıyorsunuz. Milletimiz, kutsal vatan topraklarında sizlerin sağladığı güven ve huzur ile hayatlarına devam etmektedirler.” diyerek personele görevlerinde başarılar diledi.

Orgeneral Öztürk, İncirlik 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı ziyareti esnasında ise Suriye sınırının hava savunması kapsamında havadan devriye görevleri icra etmek üzere Ankara’dan İncirlik’e intikal eden 141’inci Filo Komutanlığı ve 141’nci Hat Bakım Komutanlığı personelini de ziyaret etti.

SANİYELER İÇİNDE DÜŞÜRDÜLER

Orgeneral Öztürk, burada personele Türk Hava Kuvvetlerinin yakın dönemde yürürlükteki angajman kuralları çerçevesinde sınır ihlali yapan bir helikopter, bir uçak ve bir insansız hava aracını, saniyeler içinde düşürdüğünü belirterek, “Bu, Türk Hava Kuvvetlerinin harbe hazırlık seviyesinin, pilot ve kontrolörlerin eğitiminin ve silah sistemlerinin faaliyetinin mükemmel göstergesidir. Bileğinize, belleğinize, yüreğinize sağlık” şeklinde konuştu.