Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Hitit Üniversitesi’ne sergilenmek amacıyla kullanım ömrünü tamamlamış bir F-4 Fantom uçağı gönderildi. Dev uçak, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) bahçesinde sergilenmeye başladı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinden çıkarılan F-4 Fantom uçağı, halkın Hava Kuvvetleri konusunda farkındalık oluşturması amacıyla sergiye açıldı. Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri ile birlikte HÜBTÜAM bahçesindeki F-4 Fantom uçağında incelemelerde bulundu.

Rektör Alkan, dünyadaki teknolojik gelişmelere bağlı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde hareketliliğin arttığını ve bu bağlamda havacılık sektörünün de ön plana çıktığına dikkat çekerek büyük bir istihdam alanına sahip olan Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programını açtıklarını vurguladı.

Havacılık programında yüzde 100 doluluk oranına ulaştıklarını ifade eden Rektör Alkan, program mezunlarına önemli bir ihtiyacın olduğunu ve ilerleyen dönemlerde bu ihtiyacın giderek artacağını kaydetti.