Türkiye genelinde bu hafta yağışlı sisteminin etkisini kaybedeceği, hava sıcaklığının ise ülke genelinde artmaya başlayacağı belirtildi. Hava sıcaklığının Cuma gününe kadar yurt genelinde hissedilir derecede (5 ila 10 derece arasında) artacağı, sıcaklığın mevsim normalleri civarında, hafta ortasından itibaren normallerin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği aktarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün yurdun doğu bölgelerinde görülen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklendiği belirtildi. Yarın ise Rize, Artvin, Hakkari çevreleri ile Van ve Ağrı’nın doğu ilçelerinin sağanak yağışlı diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçmesi beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, 06.05.2015 Çarşamba günü Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Muş, Bitlis ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olacağı tahmin edildiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "07.05.2015 Perşembe günü yurt genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği akşam saatlerinden sonra Trakya ile Marmara bölgesinin doğusunun gök gürültülü sağanak yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin edilmektedir. Yağışlı sistemin haftanın son günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Göller bölgesi ile Doğu Anadolu’nun batısında etili olduktan sonra hafta sonunda da yurdumuzun doğusunda etkili olması beklenmektedir."

Hava sıcaklığının Cuma gününe kadar yurt genelinde hissedilir derecede (5 ila 10 derece arasında) artacağının ifade edildiği açıklamada, sıcaklığın normalleri civarında, hafta ortasından itibaren normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği aktarıldı.