İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Türk Hava Yolları (THY) ve Boeing işbirliğinde 2013’te başlayan Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı, ilk mezunlarını verdi. Yüksek lisans programı mezunu ilk 40 öğrenciye diplomaları İTÜ Ayazağa yerleşkesinde düzenlenen törenle verildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’inde düzenlenen mezuniyet törenine İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, THY Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Polat, Boeing Temsilcisi Jay Campbell ve mezunların aileleri katıldı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan törende İTÜ müzik grubu günün anısına mini bir konser verdi. Törende, Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı anlatan sinevizyon sunumu da yapıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Mehmet Karaca, Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nın hava taşımacılığındaki insan kaynakları açığının kapanmasında önemli rol oynadığını söyledi. Karaca, “Çok büyük paralar vererek yeni uçaklara alabilirsiniz, büyük havaalanları inşa edebilirsiniz ama insan kaynağınız yoksa, bu işi yürütecek, bu işi idare edebilecek insan yoksa hiçbir şeysiniz.” dedi.

THY Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Polat ise ilk mezunlarını veren programın 40 bin çalışanı olan THY’nin insan kaynakları açığının kapatılmasında önemli rol oynadığını belirtti. Polat, mezun olan öğrencilerin bu program sayesinde hava taşımacılığında yeni vizyon kazanma fırsatı yakaladıklarını kaydetti.

Programın destekçilerinden Boeing Uluslararası İş Geliştirme Dairesi Menajeri Jay Campbell de hava taşımacılığı programının THY’ye eleman kazandırma adına önem arz ettiğini belirtti. Campbell, Boeing olarak her zaman Türkiye ile yakın ilişki içerisinde olduklarını, THY ile olan temasın bu ilişkinin temelini oluşturduğunu kaydetti. Campbell Türkiye’nin günden güne gelişen hava endüstrisinin ise gelecek vadettiğini belirtti.

Mezun öğrenciler adına konulan İTÜ Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı birincisi Esat Hızır, program kapsamında kendilerini geliştirme imkanı bulduklarını, elde etikleri bilgi ve deneyimleri çalıştıkları kurum adına kullanacaklarını ifade etti. Konuşmalardan sonra davetlilere katılımlarından dolayı günün anısına teşekkür plaketi verildi.