Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde havaalanı açılışına valiliğin zorunlu talimatı ile mitinge götürülen öğretmenlerin, akşam saatlerinde terör örgütü yandaşları tarafından darp edildiği öğrenildi. Öğretmenlere darp olayı ile ilgili olarak Eğitim-Sen açıklama yaptı.

Yüksekova Eğitim-Sen şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "26.05.2015 tarihinde saat 17.45 civarında Güngör Mahallesi'nde bulunan Halit Okay İlkokulu'nun öğretmenlerini taşıyan servis aracının önü kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilmiş ve aracın camları kırılarak öğretmenler zorla aşağı indirilmiş, tartaklanmış, özellikle kadın öğretmenlere ağza alınmayacak küfürler edilmiş ve birkaç öğretmenin telefonuna el konulmuştur. Öğretmenler okuldan geldiklerini ifade etmelerine rağmen hiçbir şekilde karşılık bulmamış ve bunun üstüne şiddete maruz kalmışlardır." denildi.

Provokatif saldırının, mitinge katılım zorlamasından kaynaklandığı belirtilen sendika açıklamasında şöyle denildi: "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün havaalanı açılışına katılımı sağlamak için okullara yazı göndermesi, idarelere defalarca mesaj atması ve okul müdürlerini arayıp öğretmen ve öğrencileri göndermeleri için baskı yapması, bu tür provokatif saldırılara adeta zemin hazırlamıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevi, açılışlara öğretmen ve öğrenci göndermek değil, eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır.
Eğitim emekçilerine ve özellikle kadın öğretmenlere yapılan bu tarz saldırılar kabul edilemez ve hiçbir siyasal görüş ve ideoloji ile bağdaştırılamaz. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, her koşulda öğretmenlerimizin yanında olacağımızı ve bu tür saldırıların karşısında duracağımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz."