Organ naklinde zamanla yarışılırken, bağışlanan organların yetişmesi için dün havada da telaş yaşandı. Atatürk Havalimanı'nda organ taşıyan İzmir uçağının pilotuna iniş önceliği verildi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İzmir-İstanbul seferini yapan uçağının pilotu, hava trafiğinin en yoğun olduğu saatlerde Atatürk Havalimanı kontrol kulesini organ taşıdığı bilgisini paylaşınca uçağa iniş önceliği verildi. Naklin olacağı hastaneye organın ulaşmasında yoğun çaba harcandı. Pilotla kule görevlilerinin konuşmaları kayıtlara da yansıdı.

Organ naklinde zamanla nasıl yarışıldığı dün yaşananlarla bir kez daha ortaya çıktı. İstanbul'da başlayan gök gürültülü yağmurun etkili olduğu saatlerde elektrik yüklü bulutlara pilotlar yakalanmamak adına Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı ve havada tur atmak zorunda kaldı. Yoğun uçuş trafiğinde iniş için Marmara Denizi üzerinde bekleyen, İstanbul'da bir hastaya nakledilecek organ taşıyan THY'nin İzmir-İstanbul uçuşunu yapan Airbus 321 tipi uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı kontrol merkezine organ taşıdığı bilgisini paylaştı. Pilotun kule görevlilerini bilgilendirmesi kayıtlara şöyle yansıdı:

Pilot: Efendim bir önceki frekansta da belirtmiştik.Canlı organ taşıyoruz. Bilgi amaçlı söylüyorum.

Kule: Anlaşıldı efendim holdingi (uçağın olduğu yerde beklemesini) iptal ediyorum. Direkt 6 bin feete alçalın. Acele alın 6 bin feeti. Beklemesiz direkt 798 civarı olacak