Atatürk Havalimanı'na iniş için hazırlanan uçağın pilotu kontrol kulesini, “5 bin 100 feet civarında bir balon geçti. Gelen trafikleri uyarabilirseniz seviniriz.” diye uyardı. Pilottan gelen bilgi üzerine kule, gelen uçakların seviyesini ayarladı. Tehlikeli yaklaşma pilotun Atatürk Havalimanı uçuş kulesi ile yaptığı telsiz konuşmalarına yansıdı.

Uçakların iniş ve kalkış yaptığı güzergahlarda nadir de olsa uçurulan uçurtmalar, uçan fenerler ve balonlarla ilgili pilotlar, tehlikeye yol açmaması için kule görevlilerini uyararak konuyla ilgili bilgilendiriyor. Son olarak Atatürk Havalimanı’nda bir uçağın pilotu, dün öğle saatlerinde 5 bin 100 feette balon benzeri bir nesne geçtiğini gördü. Atatürk Havalimanı trafik kontrol kulesine durumu bildiren pilot, diğer gelen trafikleri uyarmasını istedi. Pilotla trafik kontrol kulesi görevli arasında şu konuşma gerçekleşti:

Pilot: 5 bin 100 feet civarında bir balon geçti. Balona benzettik ama gelen trafikleri uyarabilirseniz seviniriz.

Kule: Anlaşıldı efendim teşekkürler, trafiklerin seviyesini ona göre ayarlayacağım.

Ocak 2015’te Meteoroloji Müdürlüğü'nün hava tahmin ve ölçüm yapan balonu, yaklaşık bin 200 metre yükseklikte bulunduğu sırada yolcu uçağının yakınından geçmişti.