Afyonkarahisar’da düğün eğlencesinde havaya atılan havai fişeğin isabet ettiği 4 yaşındaki bir çocuk az daha gözünden oluyordu. Havi fişek attıran düğün sahibine adli işlem yapıldı.

Sahipata Mahallesi'nde düğün eğlencesinde atılan havai fişek az daha küçük bir çocuğu gözünden ediyordu. Atılan hava fişek gözüne isabet eden çocuk hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Tebliğ yapılmasına rağmen izin almaksızın eğlencesinde havai fişek atan iki düğün sahibi hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında idari işlem yapıldı.

Öte yandan Osmangazi Mahallesi'nde oyun oynayan 14 yaşındaki bir çocuk, nereden geldiği belli olmayan bir merminin sol omzuna isabet etmesi neticesi hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandı. Çocuğun çevrede yapılan düğün törenlerinde ateşlenen silahlardan yaralanabileceği değerlendirmesi üzerine yapılan çalışmalarda iki ayrı düğün yerinde çok sayıda muhtelif çaplarda boş kovanlar ile bir adet mermi çekirdeği elde edildi.

Son bir hafta içinde 78 adet sokak düğünü ve eğlencesinde yapılan takiplerde; havaya ateş eden bir şahıstan 1 tabanca ve bu tabancaya ait 79 adet fişek elde edildi. Şahıs hakkında 6136 sayılı Kanuna muhalefetten, av tüfeği ile ateş eden beş ayrı şahıstan beş adet değişik marka av tüfeği ve 75 adet av tüfeği fişeği elde edilerek dört şahıs hakkında genel güvenliği kasten tehlikeye sokulması suçundan adli işlem, bir şahıs hakkında ise idari işlem yapıldı.

Emniyet Müdürü İbrahim Özel, “Dilekçe ile müracaat eden düğün veya eğlence sahiplerine üzücü olayların önüne geçilebilmek amacıyla; resmi izin alınmaksızın havai fişek atılmaması, izinli havai fişek atışlarının ise işin ehli olan ve resmi ateşleyici belgesi bulunan kişilerce gerekli güvenlik önlemleri alınmak suretiyle atış yapılabileceği, eğlencede silahla ateş etmeye müsaade edilmemesi ve bu konuda anonslar yapılması hususunda yazılı olarak tebligatlar yapılmaktadır.” dedi.