Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi, yaz-kış geçişlerine bağlı olarak olaşan yağışlara ve sıcaklık dalgalanmalarına dikkat çekti. Yapılan tahminlere göre bugün ve yarın bölgede hava sıcaklıkları 4-8 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Çarşamba gününden itibaren ise hissedilir bir düşüşle yine mevsim normallerine dönecek.

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; bölge genelinin, yarın öğle saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine gireceği, yağışların genel tablo olarak aralıklarla, hafif ve orta kuvvette, yarın akşam saatlerinde ise Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının bugün ve yarın 4-8°C derece arasında artış göstererek mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve Çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların hissedilir derecede düşerek tekrar mevsim normalleri civarına döneceği tahmin ediliyor. Güney ve Güneydoğudan orta kuvvette yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esecek olan rüzgârın yağışlarla birlikte Batı ve Kuzeybatılı yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin edilmekte olup, denizlerde genel durum, rüzgârın Batı Karadenizde üç gün boyunca, Doğu Karadenizde iki gün boyunca Kuzeybatılı yönlerden 5-7 bofor kuvvetinde eseceği bekleniyor.

"GRİP VE NEZLEYE DİKKAT"

"Vatandaşlarımızın hızlı ve ani sıcaklık değişiminin neden olabileceği soğuk algınlığı, grip ile nezleye, denizcilerimizin fırtınamsı rüzgâr ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edilmektedir." şeklinde yapılan uyarıda yine "Perşembe gününe kadar, fındık alanlarını etkileyebilecek herhangi bir zirai don hadisesi beklenmemekte olup, hafta sonuna doğru görülecek sıcaklık düşüşlerine doğrultusunda, Çarşamba günü zirai don ihtimaliyle ilgili tekrar değerlendirme yapılarak risk olması durumunda ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır. Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır." denildi.