Atatürk Havalimanı’nda uçağını kaçırdıktan sonra ölü bulunan İngiliz Jacqueline Anne Sutton’un güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Elinde poşet ve sırtında çanta ile koridorda yürüyen Sutton, daha sonra tuvalet kapısında ölü bulundu.

İngiliz Jacqueline Anne Sutton, Türk Hava Yolları’nın TK-1986 sefer sayılı uçağıyla Cumartesi akşam saat 22.00 civarında Londra’dan İstanbul'a geldi. Transit yolcu olarak saat 00.15’te Erbil’e gidecek Sutton, uçağı kaçırdı. Bunun üzerine transit yolcu bankosuna başvurarak görevlilerden yardım istedi. Yeni bir bilet alması gerektiği söylenmesi üzerine Sutton, satış ofisine yönlendirildi. Buradaki görevlilere parası olmadığını söyleyen Sutton, görüşmenin ardından bir süre ağladı.

Dış hatlar terminalinin geliş katındaki transit bölgedeki tuvalete giren İngiliz yolcu, 3 Rus yolcu tarafından tuvaletin kapısındaki askıda asılmış halde bulundu. İngiliz kadının, ayakkabılarının bağcıklarını kullanarak intihar ettiği öğrenildi. Olay yerine giden polis ekiplerinin yaptığı incelmenin ardından Anne Sutton’un cenazesi Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

BBC ÇALIŞANI ÇIKTI

Havalimanı tuvaletinde cesedi bulunan Jacqueline Anne Sutton’un, BBC’nin eski bir çalışanı olduğu öğrenildi. Londra merkezli Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü, Irak masası başkanvekili olarak görev yapan Sutton’un araştırmalarında Irak ve Afganistan'daki kadın medya çalışanları üzerine yoğunlaştığı belirtiliyor.

İNGİLİZ YOLCUNUN SON GÖRÜNTÜLERİ

Atatürk Havalimanı’nda Sutton’un ölmeden öce son görüntülerine ulaşıldı. Görüntülerde elinde siyah bir poşet ve sırt ve boynunda çantası olan yolcu, arındırılmış bölgede yürüdüğü görülüyor.