Suudi Arabistan'da bir aileye teslim edilecek olan 15 bin lira değerindeki papağan, getirildiği havalimanında kendisine gösterilen ilgiden ürkerek kaçtı. Görevlilerin asma tavan demirlerinin üzerine konan kuşu yakalama çalışmaları sonuç vermedi. Yakalama çalışmaları yarın devam edecek.

Suudi Arabistan'dan İstanbul'a gelen bir aile, Eminönü Mısır Çarşısı'nın yanındaki kuşçulardan 15 bin lira değire olan ve konuşabilen bir papağan satın aldı. Aile, problem yaşanmasından edişe ederek satıcı Bahattin Kılınç'tan kuşu arkalarından getirmesini istedi.

Atatürk Havalimanı'na dün akşam saat 19.00 sıralarında gelen Kılınç, X-Ray cihazından kuşu geçirmek istemedi. Kuşların bu cihazdan geçtikten en fazla bir ay sonra öldüğünü belirten Kılınç, ismi 'Miyav' olan papağanı kafesinden çıkararak omuzuna koydu. Bu sırada yolcular ve görevliler papağana ilgi göstererek sevmeye çalıştı. Ancak huysuzlanan Miyav, sahibinin omuzundan kaçarak havalimanının asma katındaki demirlerden birinin üzerine çıktı.

Havalimanı yer hizmetleri görevlileri, papağanı yakalamak için harekete geçti. Çalışanlar lift aleti ile kuşa ulaşılmaya çalıştı. İlk aşamada Lift fazla uzanamadığı için kafes, uzun bir çubuğun ucuna banta yapıştırılarak kaçak kuşa doğru uzatıldı. Onca uğraşa rağmen Miyav, kendisini yakalamaya çalışan görevlilerden ürküp kaçarak başka bir yere kondu. Yapılan çalışmalar sonuç vermedi.

Papağan ile çok iyi anlaştıklarını ve karşılıklı konuştuklarını belirten Bahattin Kılınç, daha önce böyle huysuzluk yapmadığını söyledi. Kendisine gösterilen ilgiden ürkerek kaçtığını belirten Kılınç, tek umudunun kuşun acıktığı ya da susadığı zaman aşağı inmesi olduğunu söyledi. Görevliler, kurtarma çalışmalarına yarın sabah tekrar devam edeceklerini söyledi.