Atatürk Havalimanı’nda yoğun kar yağışı sebebiyle uçuşlarını gerçekleştiremeyen yolcular, dış hatlar terminalinde alkış ve ıslıklarla protesto etti. Uçuşları iptal olan yolcular, bilet değiştirmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Almanya’ya gitmek için havalimanına gelen Alper Küçükdevlet, uçuşunun iptal edildiğini, 1980 öncesi nasılsa bu ülkede hala aynı kuyruklarla uğraştıklarını söyledi.

Hava muhalefetine yenik düşen havalimanında iç hatlar uçuşlarının tamamı, dış hatlar uçuşlarının da tamamına yakını iptal edildi. Gerçekleşen seferler ise 6 saate varan gecikmelerle yapılabildi. Uçuşları iptal edilen ve kendilerine yer gösterilmediği için mağdur olduklarını belirten yolcular, koridorlar, konferans salonları, sandalyelerin üzerinde, duvarların köşelerinde yattı. Terminal adeta kamp alanına döndü.

'1980 ÖNCESİ NASILSA HALA AYNI KUYRUKLARLA UĞRAŞIYORUZ'

Almanya’ya gitmek için Mersin’den gelen Alper Küçükdevlet, “İlk önce ekmek kuyruğu, arkasından yağ kuyruğuna gireceğiz. 80 öncesi nasılsa bu ülke hala yanı kuyruklarla uğraşıyoruz. Bir ülkeden soğuk hava dalgası geliyor, biz onun üfürüğü ile bu hale geliyoruz. Orada hala uçaklar kalkıyor iniyor. Ben Mersin’den geliyorum. Gidebilirsem Almanya’ya gideceğim. Uçuşum iptal edildi, 5 uçaktan benimkine denk gelmiş. Sırf şuan bileti değiştirmek için kuyruğa girdik. Sabah 8.00’dan beri buradayım. Kuyruktayım, değiştirebilirsem bir de check-in kuyruğuna gireceğim.” dedi.

'OTEL BULMADILAR, SANDALYELERDE UYUDUM'

Çin’e staja katılmak için Atatürk Havalimanı’na gelen Oğuz Alpay ise, dün sabah saatlerinden bu yana beklediğini aktardı. 24 saattir havalimanında olduğunu kaydeden Alpay, “Hala buradayım ve uçağım kalkmadı. Otel bulacağım dediler hiçbir şekilde bulmadılar. Sandalyelerde uyudum, pekd e uyumuş sayılmam.İzmir’den geliyorum Çin’e gideceğim. Orada gemi bekliyor. Böyle giderse gemiye de katılamayacağım stajım da yanacak. Öğrenciyim İzmir’de 24 saattir bekliyorum. Kuyrukta da 4 saattir bekliyorum. Bilet almıştım, bileti iptal ettiler. Onu değiştirmek için kuyruğa girdiler. Sabah 7.30 gibi sıradaydım. İlk girdiğimde önde bin 500 kişi vardı, en arkalardaydım. Şimdi 500 kişi kaldı.”

'YOLCULAR İSYAN ETTİ'

Uçuş yapamayan İranlı yolcular, bilet satış noktalarının önünde yetkililere tepki gösterdi. Tüm beklemelere rağmen bilgi alamadıklarını aktaran yolcular, bilet satış noktalarının önünde alkış ve ıslıklarla protesto etti. ‘Esaret, esaret’ diyerek tepki gösterdi.

Çinli bir yolcu ise Yunanistan’a gitmek için ülkesinden geldiğini fakat uçuşunu gerçekleştiremediğini aktardı. Kendisinin şanslı olduğunu aktaran turist, 2 saattir beklediğini kendinden önce bekleyenlerin uzun süredir sırada olduğunu dile getirdi.