Belediyece uygulanan havuz sistemi için Kahramanmaraş Halk Otobüsleri Kooperatifi ve Kahramanmaraş Minibüsçüler Odası ile çalışma yürütüldü.

Bu iki meslek teşekkülünce alınan halk otobüsleri sisteme dahil edildi.

Yolcu sayısına göre değil, çalışılan süreye, performansa göre kazanç elde edilecek sistemle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Yunus Deliktaş, çalışma sonucu toplu taşımaya ivme kazandırdıklarını söyledi.

Yeni yılda toplu taşımadan şehir merkezindeki yaklaşık 382 dolmuşu kaldırdıklarını belirten Deliktaş, şunları kaydetti:

"Havuz sisteminde yolcuyu kimin taşıdığının önemi kalmıyor. Yolcuyu sistem taşıyor ve sistemden herkes performansı kadar ücret alıyor. Bireysel işleticilik değil, kurumsal bir işleticilik ön planda. Yolcuyu hangi aracın taşıdığının bir önemi yok. Hedefimiz, toplu ulaşım araçlarını tercih edilebilir yapmak. Vatandaşların özel araçlarını kullanmaları yerine toplu taşımayı özendirmeye çalışıyoruz. Havuz sistemiyle ilgili geçiş sürecimiz devam ediyor. Bu sistem faaliyete geçtiğinde bunun kalitesini ciddi anlamda hissedeceğiz."

Dolmuşların kaldırılmasının ardından trafik yükünün de azaldığını dile getiren Deliktaş, trafiğe 126 halk otobüsü eklendiğini, böylece kaldırılan minibüslerle 466 olan toplu taşıma aracı sayısının 340'a düştüğünü belirtti. Deliktaş, bunun karşılığındaysa yolcu kapasitesinin yüzde 30 arttığına dikkati çekti.

HABER FOTOĞRAFLARI

Bu uygulama sayesinde engelli vatandaşların da toplu taşımadan tam anlamıyla faydalanmasını sağladıklarına vurgu yapan Deliktaş, "Özellikle engelli vatandaşlarımız, toplu taşımada sıkıntılar yaşıyordu. Kahramanmaraş'taki bütün toplu taşıma araçları engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmiş oldu" diye konuştu.