Samsun'un Havza ilçesinde düzenlenen fener alayı yürüyüşüne Kaymakam Alper Tanrısever, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kaymakam Alper Tanrısever, "Bugün burada genci, yaşlısı, erkeği, kadını, işvereni, çalışanı, emeklisi toplumun tüm kesimleri ile birlikteyiz. Hep birlikte Havzanın tüm renkleri ile bu bahçede birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Samsun’dan gelen Mustafa Kemali, Amasya’ya Atatürk olarak uğurlayan siz Havzalılardan bir şey rica etmek istiyorum. Lütfen herkes el ele tutuşsun, kol kola girsin olmadı omuz omuza versin. Her şeyden öncesi gönül gönülle saygı duruşunda bulunacağız ve İstiklal Marşını okuyacağız. Ama bugün bir farklılık yapacağız İstiklal Marşımızı kol kola omuz omuza okuyacağız." dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılar el ele, omuz omuza, kol kola birliktelik içerisinde saygı duruşunda bulundular ve İstiklal Marşı okudular. Etkinlikte daha sonra okunan şiirin ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu. Program havai fişek gösterisi ile sone erdi.