Havza’da Vatansever Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) Platformu adı altında birleşen gönüllüler, terör olaylarını kınamak ve şehitlere saygı amacıyla 'Şehide Saygı, Teröre Lanet' yürüyüşü düzenledi.

Samsun'un Havza ilçesi İlk Kıvılcım Parkı Şehitlik Anıtı önünden başlayan yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Terörü kınayan sloganlar eşliğinde Mehmetçik Meydanı'na kadar süren yürüyüşe CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, MHP Milletvekili Erhan Usta, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Havza Belediyespor ekibi ve yüzlerce Havzalı vatandaş katıldı.

Meydanda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Havza Vatansever Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) Platformu adına basın açıklamasını Ertaş Çoban okudu. Ertaş, “Asırlardır bir arada yaşayan, hiçbir ayrı gayrısı olmayan Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı olmadan, Alevi Sünni ayrımı olmadan Çanakkale ruhu ile dimdik olarak bir olmak zorundayız. Bizleri bir araya getiren bu ruhu ebediyen taşıyacak olmamızdan duyduğumuz memnuniyeti burada katılım sağlayan ve bizlerle olan, çeşitli sebeplerle katılamayan ama bizlerle aynı düşünen tüm vatandaşlarımıza vatan görevi belleyip sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kahramanca bu kutsal topraklara düşerek şehit olan kahraman, pırıl pırıl gençlerimize, askerlerimize, polisimize ve bu uğurda şehit olan tüm vatan evlatlarına minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Onlar ki tertemiz alınlarına kurban olduğumuz yiğitlerimiz, bizim çocuklarımız vatan size minnettardır. Binlerce evladınız olarak bu vatan size minnettar kalacaktır. Evlatları asker olan değerli vatandaşlarımız gönlünüz rahat olsun; bizler bu ve benzeri zorlukların üstesinden gelmeyi geçmişte başarmış bir ulusun çocuklarıyız.

Terörün çoluk çocuk düşüncesi yoktur. Bir kere daha hain PKK terörünü, uzantılarını, insanlığa düşman tüm terör odaklarını lanetliyor, teröre ne şekilde olursa olsun destek veren her türlü anlayışın karşısında sıkılmış bir yumruk olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Şehitlerimizin aziz ruhları şad olsun, ulusumuzun başı sağ olsun."

Basın açıklamasında şehit yakınları ve aileleri gözyaşlarına hakim olamazken, basın açıklaması sonrası grup olaysız şekilde dağıldı.