Havza Emniyet Müdürlüğü Havza İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Urgancı başkanlığında, seçimler ve genel asayiş bilgilendirmesinin yapıldığı İlçe Güvenlik Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Güvenlik Danışma Kurulu toplantısı Havza Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı.Yapılan toplantıya Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Urgancı,İlçe Jandarma Komutanı Jandarman Yüzbaşı Özgür Kumkayır, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Havza İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Urgancı, "Havza Emniyet Müdürlüğü olarak sizlerden gelen her türlü ihbarı değerlendirmekteyiz. Çocuklarımız bizler için önemli ve değerli okul çıkışlarında okul çevrelerindeki denetimlerimiz artmakta. Ayrıca ilçemizde bulunan güvenlik kameralarına ek olarak MOBESE sistemini etkin hale getirecek 21 nokta tespit ettik ve buralarda MOBESE sistemi kurulacak. Bunların hepsi bizlerin güvenliği ve suçları aydınlatmada bizlere yardımcı olacak. Ayrıca bu sistem suçun önlenmesi adına önemli. Gençlerimiz bizim için ayrı bir önem arz etmekte. Onlara sahip çıkmak adına hepimiz elimizi taşın altına sokmalıyız." dedi.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ise Havzanın ülkenin bir parçası olduğunu belirterek, “Ülkemizde hangi suçlar varsa ilçemizde de var. Bu suçların önlenmesi için elimizden geleni yapmaktayız. Kumar ve fuhuş ile ilgili gerekli işlemler yapılmakta ve yapılmaya devam edeceğiz. Bir diğer konu uyuşturucu. Bu konuda asıl görev sizlere düşmekte. Bu konu ile sizlerin bilgi paylaşımı bizim için önem arz ediyor. Önemli bir konuda aile içi şiddet. Kumar, uyuşturucu ve fuhuş olayları arttıkça aile içi şiddet olayları artmakta. Bunları engellemek bizlerin elinde. Havza’ya hep beraber sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.

Toplantının sonunda katılımcıların görüş ve önerileri alındı.