Çocuklar, Kaymakamlık ve Kadın Akademisi Derneği işbirliğiyle yürütülen proje sayesinde Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal'a mektupla ilettikleri hayallerine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kaynaklarıyla kavuştu.

Kaymakam Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 ay önce ilçedeki yetim kızların hayallerini gerçekleştirmek için projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda 75 yetim kız çocuğundan mektup aldıklarını belirten Kartal, bunlardan 40'ının hayallerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Projeyle yetimlerin en çok istedikleri şeyleri ellerinden geldiğince yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Kartal, "Kadın Akademisi Derneği'nin desteğiyle ulaştığımız çocuklarımızın taleplerinin genelde çocuk odası ve eğitim yardımı şeklinde olduğunu gördük. Çocuklarımızın şimdiye kadar isteyip de gerçekleştiremedikleri hayallerinden birini değerlendirip, yerine getirdik" dedi.

Kartal, kız çocukları için başlatılan çalışmanın tamamlanmasının ardından aynı projenin erkek çocukları için de yapılacağını dile getirdi.

- "Mektupları okurken duygusal anlar yaşadık"

Kartal, çocukların yaşları itibariyle duygusal bir dönem geçirdiğini, mektupları okurken duygusal anlar yaşadıklarını söyledi.

İmkanlar çerçevesinde sadece devlet olarak değil, vatandaşların da desteğiyle onlarla beraber olmaya çalışacaklarını ifade eden Kartal, "Bu durum hem İslamiyetin hem de kültürümüzün bir gereği. Bu nedenle çocuklarımıza sahipsiz olmadıklarının gösterilmesi gerekiyor" diye konuştu.

İlçedeki tüm kurumların ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduğunu vurgulayan Kartal, Türkiye'de herkesin ulaşabileceği, zor duruma düştüğünde dayanabileceği devlet kapısı olduğunu ifade ederek, bunu göstermek istediklerini sözlerine ekledi.