Eski Emniyet İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Hayati Başdağ'ın kardeşi Recep Başdağ, Silivri’de ağabeyi Hayati Başdağ’ı ziyaret etti. Başdağ, ağabeyi Hayati Başdağ’ın mesajını aktardı. Başdağ, mesajında "Bu kadar sıkıntılı süreçlerin içerisinde, bu kadar adaletsizliğin, hukuksuzluğun tavan yaptığı ülkemizde buna direnen bütün insanlara selam olsun." dedi.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile Selam Tevhid Örgütü soruşturmalarında görev alan polislere yönelik başlatılan sahur operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan eski Emniyet İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Hayati Başdağ'ın Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan kardeşi Recep Başdağ(31) ve İshak Başdağ(38), kardeşlerini cezaevinde ziyaret etti. Ziyaret sonra Recep Başdağ, ağabeyinin mesajını aktardı.

Hayati Başdağ mesajında şöyle dedi: "Ne yaparlarsa yapsınlar bizi karamsarlığa, ümitsizliğe, korkuya ve teslimiyete sevk edemeyecekler. Direneceğiz, direneceğiz ve kazanacağız, uyuzlar diledikleri kadar kudurabilirler. Bu kadar sıkıntılı süreçlerin içerisinde, bu kadar adaletsizliğin, hukuksuzluğun tavan yaptığı ülkemizde buna direnen bütün insanlara selam olsun, İmam Hüseyin’in izinde zulme ve zalimlere boyun eğmeyenlere selam olsun."

Recep Başdağ (31), yaptığı açıklamada, "Silivri’ye gittik, her hafta olduğu gibi görüştük. Önceki görüşmelerimizde daha yorgun görüyordum onları, ama bu sefer daha da iyi bir şekilde gördüm. Moralleri çok iyi, kendimiz moralsizlik yaşıyoruz bazen aralarda, moral vermeye diye gidiyoruz onlara, fakat hep tersine oluyor her zamanki gibi, morali biz alıyoruz, bize daha çok moral veriyor, çok iyi gördüm kendisini. Ayrıca bize bir mesaj verdi, bütün Türk milletine. Mesajı yazdım Hayati Başdağ’dan. Ben de kardeşi Recep Başdağ aracılığıyla bütün sevenlerimize duyuruyorum. Hayati Başdağ mesajında diyor ki; 'Ne yaparlarsa yapsınlar bizi karamsarlığa, ümitsizliğe, korkuya ve kendilerine teslimiyete sevk edemeyecekler, direneceğiz, direneceğiz ve kazanacağız, uyuzlar diledikleri kadar kudurabilirler' diye mesajını verdi. Ardından, bu kadar sıkıntılı süreçlerin içerisinde, bu kadar adaletsizliğin, hukuksuzluğun tavan yaptığı ülkemizde buna direnen bütün insanlara şunu söyledi: 'Selam olsun İmam Hüseyin’in izinde zulme ve zalimlere boyun eğmeyenlere. Bunu da bizzat benim aracılığımla bütün sevenlerine ve sevmeyenlerine iletmiş oluyorum." dedi.

İshak Başdağ (38) ise yaptığı açıklamada, "Bazı kişiler 'in'den bahsediyorlar, cinden bahsediyorlar, ben onlara şunu söylüyorum; siz atmışa yakın fazla kilonuzla ne ine ne de kapıdan içeri girebilirsiniz, sizin o halinize ben acıyorum." ifadlerini kullandı.