Zonguldak'ta 186 kilo olan Güçlü Demirkıran, mide küçültme operasyonundan sonra 8 ayda 84 kilo vererek herkesi şaşkına çevirdi. İnsanların kendisini tanıyamadığını anlatan Demirkıran, yıllardır üstünde taşıdığı 84 kilo yükten kurtulmanın rahatlığını yaşıyor.

Zonguldak'ın tanınmış simalarından Güçlü Demirkıran, 8 ayda 84 kilo vererek herkesi şaşkına çevirdi. Demirkıran, 186 kilo iken obezite rahatsızlığı nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvurdu. Prof. Dr. Öge Taşçılar tarafından Demirkıran'a mide küçültme ameliyatı gerçekleştirildi. Güçlü Demirkıran'ı 84 kilo verdikten sonra yakın arkadaşları bile tanıyamaz oldu.

GECELERİ UYUYAMIYORDUM

Hayatındaki büyük değişimi doktoru Öge Taşçılar'a borçlu olduğunu belirten Demirkıran, "8 ay öncesini düşünüyorum da.. Yaşamıyormuşum.. Geceleri uyku bile uyuyamıyordum. Kilo nedeniyle artık ayaklarımda ödem oluşmuştu. 4-5 tane antibiyotik kullanarak yaşıyordum. Her yere taksiyle gidiyordum. Hatta bir arkadaşım bana güvenerek taksi aldı. Mide küçültme ameliyatından sonra düzenli olarak şu ana kadar 84 kilo verdim. Sağlıklı yaşamak gibisi yok. Bana bugünleri gösteren Rabbim'e şükürler olsun" ifadesini kulandı.

ARKADAŞLARIM TANIYAMIYOR

Kısa sürede kilolu bir insan ağırlığını (84 kilo) üzerinden atmasıyla yakın çevresindeki arkadaşlarının bile kendisini tanıyamadığını anlatan Güçlü Demirkıran, şunları söyledi: "Arkadaşlarım beni tanıyamıyor. Aşırı kilom nedeniyle sosyal hayata fazla giremiyordum. Şimdi hayatın tadını çıkarıyorum. Obezite hastalığına yakalanan herkese bu ameliyatı tavsiye ediyorum. Tabi sonrasında spor, yüzme ve yürüyüş şart. Yeniden doğmuş gibiyim. Bundan sonraki hedefim spor yaparak 10 kilo daha vermek."