Edirne Süloğlu ilçesindeki görevli bir doktorun, teröristlerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren meslektaşı hakkında attığı iddia edilen tweeti başına iş açtı.
Diyarbakır’ın Kulp ile Lice ilçesi arasında yolu kesen PKK’lı teröristleri gören bir sürücü bölgeden kaçmaya başladı. Bunun üzerine kaçan araca teröristler ateş açtı. Açılan ateş sonucunda araçta bulunan Doktor Abdullah Biroğul hayatını kaybetti.

Olayın medyada yer alması üzerine Süloğlu ilçe Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli S.K. hayatını kaybeden meslektaşının daha önce paylaştığı bir mesajdan dolayı, kendi twitter hesabından “Kimse kusura bakmasın ama bir doktor olarak sevindim. Kitap okumuş ama cahil kalmış bir insandan kurtuldu dünya.” mesajını paylaştı.
Sosyal medyada tepkilere neden olay mesajı üzerine kullanıcılar, doktor hakkında Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulunmaya başladı.

Tepki çeken mesajın ardından Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü Doktor S.K. hakkında ön inceleme başlattı.
Gelen tepkiler üzerine S.K. hesabın kendisine ait olduğunu ancak söz konusu yazıyı kendisinin yazmadığını savundu.
Olayla ilgili olarak başlatılan ön inceleme kapsamında Edirne Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde bir ekip görevlendirildi.
Yapılacak inceleme sonucunda yazının doktora ait olduğu tespit edilmesi durumunda soruşturma açılacak.