Malatya’da ihtiyaç sahiplerine et dağıtmak amacıyla canlı hayvan pazarına giden bir kişi, pazarın mezbaha bölümünde darp edildi. Vatandaşın, darp edilmesi kesimhanedeki güvenlik kameralarına da yansıdı.

İstanbul’da yaşayan ve bayram için memleketine gelen Ahmet Turan Özdoğan, yaşadığı darp olayını anlattı. Her Ramazan Bayramı Malatya’ya gelerek ihtiyaç sahipleri için birkaç hayvan alarak dağıttığını belirten Özdoğan, önceki gün aynı şekilde Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan pazarına gittiğini söyledi. Özdoğan, aldığı 3 küçükbaş hayvanı burada görevli kasaplara kestirdiğini ifade etti. Kesilecek hayvanlardan ikisinin derisinin tulum şeklinde kendisine verilmesini rica ettiğini söyleyen Özdoğan, bu işlem için ayrıca istenen 100 TL’yi de vermeyi kabul ettiğini dile getirdi.

Kesim işlemi bittiğinde kasapların başında bulunan kişinin kendisinden 130 TL para talep ettiğini iddia eden Özdoğan, şöyle devam etti: “Aldığım kurbanlığın kesim işlemi bittikten sonra deriyi poşete koydum. Zafer adında biri gelip kasaplara 130 TL almalarını söyledi. Zafer adındaki şahıs 130 TL para ödemem konusunda diretince ben de parayı zaten vereceğimi söyledim. Bunun üzerine şahıs ‘Boş boş konuşma’ diyerek tepki gösterdi. ‘Esnaf adamsın, böyle sözler sana yakışıyor mu’ dememe rağmen şahıs tehdit ve hakaret etmeye başladı. Daha sonra Zafer denen şahıs ve yanındaki birkaç kişi bana saldırmaya başladı. Diğer kurban kesmeye gelen vatandaşlar aramıza girdiler. Başkalarının araya girmesine rağmen bıçağı kapan 2 kişi daha üstüme gelmeye başladı. Koluma vurdular, tekme attılar, yanağımı yumrukladılar.” Özdoğan, yanına gelen bir başka şahsın kendinden hesap sorarak 'sen niye kaşınıyorsun' dediğini savundu.

'CANLI HAYVAN PAZARINDA GÜVENLİK YOK'

Olayın ardından ‘155 Polis İmdat’ aracılığıyla durumu Emniyet'e bildirdiğini anlatan Özdoğan, şu iddialarda bulundu: “Bir süre bekledim polis gelmedi. Ben de bunun üzerine sanayi polis karakoluna geçtim. Karakolda, aradım 'niye gelmediniz' deyince, ellerinde 3 tane ekip olduğunu 2’sinin olay anında başka yerde olduğunu ve diğer ekibinde yeni hayvan pazarına vardığını söylediler. Yani benim orada can güvenliğim yoktu. Burası belediyenin tesisi. Zabıta yok, güvenlik yok. Vatandaştan başka resmi kıyafetli kimse yoktu. Yani yetkili bir kişi, sivil giyinsin gitsin baksın oraya. Oğlunuzla beraber kurban almaya gidip, sebep yokken darp ediliyorsunuz ve bıçaklı saldırıya uğruyorsunuz. Siz ne düşünürsünüz?”

'DAVACI OLACAĞIM'

Hastaneye gidip darp raporu aldığını anlatan Özdoğan, daha sonra belediye yetkilileriyle görüşerek durumu kendilerine aktardığını kaydetti. Özdoğan, “Bu işlerle Ziya Kesriklioğlu’nun ilgilendiğini öğrendim. Gittim belediyeye. Sekreterine durumu anlattım. Sekreteri Ziya Bey’in şoförünü aradı. Şoförü 'bana anlatın' dedi ve ben de olayı bir de şoförüne anlattım. Şoförü, Ziya Bey gelince 'biz sizi ararız' dedi. Daha sonra aradıklarında ise 'gereğini yapacağız' dediler. Ayrıca bir belediye başkan yardımcısının yanına gittim. O da ilgililere kızdı. Ziya Bey ile görüştük. ‘Böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini’ söyledi. Mersin’de öldürülen kızcağızı öldürenle, hayvan pazarındaki kişiler arasında hiç fark yok” şeklinde konuştu.

Özdoğan, kendisini darp edenler hakkında davacı olduğunu, sonuna kadar da takipçi olacağını sözlerine ekledi.

DARP ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Özdoğan’ın darp edilmesi kesimhanenin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde elinde bıçak da bulunan kişilerin Özdoğan’a yumruklu ve tekmeli saldırıda bulunduğu görülüyor.