Bursa’nın Mudanya ilçesine hayırsever İmdat Kanberoğlu tarafından yaptırılacak okulun protokolü imzalandı. Heykel valilik binasında imzalanan okul protokolü töreninde konuşan Vali Karaloğlu, yapılacak İmam Hatip okulunun 2016-2017 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini söyledi.

Hayırsever iş adamı Kamberoğlu'na teşekkür eden Vali Karaloğlu, "Bugün yine güzel bir protokol imzalayacağız. Bu şehirde ticaret yapıp kazandığını yine bu şehir için hayırlı bir işe harcıyorlar. 2016-2017 eğitim dönemine okulumuzun açılmasını temenni ediyoruz. Ben tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yapılacak okuldan inşallah insanlığa, vatana millete hayırlı güzel insanlar yetişir. Mudanya'da imam hatip okuluna ihtiyacımız var. Mevcut okulumuz eski, onun da yenilenmesi gerekiyor. Oraya da bir hayırseverimizi aradığımızı buradan duyuruyoruz." şeklinde konuştu.

Hayırsever iş adamı İmdat Kanberoğlu ise "Kırk yıldır bu ülkeye, bu şehre hizmet ediyorum, kırk yılın sonunda bu şehirden kazandıklarımı bu şehre hayır olarak geri bırakacağım." şeklinde konuştu.

Mudanya ilçesinde 6 bin 427 metrekarelik arsaya, ihtiyaca göre 24 derslikli imam hatip ortaokulu veya lisesi ve yanında tatbikat camisi olan yeni bir okul yapılacak. Arsa üzerine yapılacak okul tamamlandığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilecek.