Mersin Üniversitesi'nde Onkoloji Hastanesi açılması için ilk adım atıldı. Hayırsever iş kadını Aysel Sabuncu'nun bağışıyla kurulacak hastane, Mersin ve bölge ilçelerdeki ilk onkoloji merkezi olacak.

Mersin Üniversitesi'ne bağlı Onkoloji Hastanesi'nin yapımı için hayırsever Aysel Sabuncu ile Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından bir protokol imzalandı. Rektörlük Senato Odası'nda gerçekleşen protokole göre, onkoloji hastanesinin adı Aysel Sabuncu Onkoloji Hastanesi olarak belirlendi. Hastanenin, Çiftlikköy Kampüsü'nde yer alan Sağlık Araştırma Hastanesi'nin batısında yapılması ve bir tüp geçitle ana hastane binasına bağlanması planlandı.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Çamsarı, Mersin ve civar ilçelerinde onkoloji hastanesinin olmamasının bu bölge için büyük bir eksiklik olduğunu belirtti. Bu konuda girişimlerde bulunurken tanıştıkları Aysel Sabuncu'nun duyarlılık gösterdiğini ifade eden Prof. Çamsarı, "Aysel Hanım, kanser hastanemiz için yüzümüzü güldürecek seviyede yardımda bulundular. Bu lütuf, bizim için ve bölge için çok önemli bir şey. 8 kişiden birinde göğüs kanserinin görüldüğü, her üç-dört kişiden birinde kanser hastalığının rastlandığı bir ülkede, bölgemizin onkoloji merkezinin olmaması büyük bir eksiklikti." şeklinde konuştu. Hastanenin projesinin de Aysel Sabuncu tarafından üstlenildiğini belirten Prof. Çamsarı, onkoloji hastanesinin, kadrosu ve cihazlarıyla birlikte 2016 yılının başlarında faaliyete girmiş olacağının altını çizdi.

Hataylı olan ve Ankara'da uzun süre yaşadığını belirten Aysel Sabuncu ise şu ifadeleri kullandı: "Antakyalı olmama rağmen Ankara'dan sonra ikinci bir memleketim olarak Mersin'i çok seviyorum. Rektörümüz Ahmet Bey'le tanıştıktan sonra Mersin'e de ufak bir hizmette bulunmak istedim. Eğer buraya katkı sağlayabilirsem kendimi mutlu addedeceğim."

Konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Çamsarı ve Sabuncu tarafından bağış protokolü imzalandı. Törende ayrıca, Bilkent Üniversitesi'nde Beyin Araştırmaları Merkezi'nin kurulması için de bağışta bulunan Aysel Sabuncu,e Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar ile bir protokol imzaladı.