Eğitim camiasının tanınmış hayırsever işadamlarından Halil Sezai Postacı 82 yaşında hayatını kaybetti.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Postacı'nın cenaze namazı Altunizade Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılındı. Cenaze namazına hayırsever işadamının çocukları Ahmet ve İbrahim Postacı, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, işadamı Ali Akbulut, Üstad Bediüzzaman'ın talebelerinden Abdulvahid Tabakçı, yakınları ve sevenleri katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Halil Sezai Postacı'nın naaşı defnedilmek üzere Uşak'a götürüldü.

Cenaze namazına katılanlar merhum Halil Sezai Postacı'nın namaz aşığı bir kişi olduğunu anlattı. Postacı'nın oğlu, Ahmet Postacı babasının son gününde kendisine 10-15 defa namaz kıldırmasını istediğini dile getirdi. Ahmet Postacı, babasının son anlarıyla ilgili "Ben dün son anlarında babamın yanındaydım. Öğle namazını teyemmüm ile kıldı. İkindi namazına 10-15 dakika kalmış namazı kıldırın dedi. Dün belki 10-15 defa namaz namaz deyip durdu. Niyeti ne ise öyle de geçti gitti." şeklinde konuştu. İşinden dolayı okuyamayan babasının talebelerin okumasına destek verdiğini belirten
oğul Postacı, "Kazandıklarını eğitim yolunda harcayan, insanlık yararına uğraşan, yaşatma idealiyle uğraşan birisiydi. Bizi her zaman okuma yönünde teşvik etti. Kendisi okuma arzusu olduğuna rağmen, babası esnaf olduğu için okutmamış. Ama 4 evladını da okuttu. 4 değil belki 400, 4 bin talebeye destek verdi. Parasıyla, canıyla, malıyla ve örnek davranışlarıyla da bulundu. Sağlığı müsaade etmese bile gidip talebelere namazı niyazı, insan olmayı hep anlattı. Her zaman toplumun iyi insan yetiştirmesi için uğraştı." ifadelerini kullandı.

'Namazdan hiç taviz vermezdi''

Namaza katılan merhumun diğer oğlu İbrahim Postacı, babasının kendilerine küçüklükten beri namazı sevdirdiğini söyledi. Postacı, babasının namaza verdiği önemi şu ifadelerle dile getirdi: "Biz ilk okul 2. sınıftan itibaren elimizden tutar, 15 dakika yürür, devamlı sabah namazına götürürdü. Oradaki yaşlı amcalar bize acırlardı, severlerdi. Babam ama hiç taviz vermeden dizinin dibinde oturtarak namaz kıldırırdı. Rahmetli annemin de bunda çok büyük bir katkısı var. Sürekli cemaat vurgusu yapılırdı." Babasının hayatının her anının namaza göre endeksli olduğunu anlatan İbrahim Postacı, "Gençken, ‘Baba eve gidince kılarız.' gibi şeyler yapardık. Son zamanlarda artık pes ettim, ‘Baba nasıl istersen öyle.' dedim. Birinde beni sıkıştırdı, ben de ‘Baba ben senin gibi yaşayamam kusura bakma' dedim. Yaşanmaz bir şeydi yani. Bana gülümsedi ve ‘Anlamadım, senin yaşında hayat zor.' dedi. Hayatı her şeyi namaza göre endeksliydi." şeklinde konuştu.

En önemli özelliği kaza namazının olmamasıydı

Cenaze namazına katılan işadamı Ali Akbulut, merhuma Allah'tan rahmet ve ailesine baş sağlığı diledi. Halil Sezai Postacı'nın bilindik en önemli özelliğinin kaza namazı olmadığını kaydeden Akbulut, "Hatta ve hatta çok ağır bir trafik kazası geçiriyor, komaya giriyor, uyandığında ikindi namazı geçti mi diye soruyor. Teyemmüm ederek ikindi namazını kıldığını biliyorum. Özellikle gençlere bu konuda çok güzel tavsiyeleri var." diye konuştu.