Hayatını kaybeden hayırsever işadamlarından Halil Sezai Postacı(82), Uşak’ta toprağa verildi.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Postacı'nın cenaze namazı Uşak’ta ikindi namazını müteakip kılındı. Cenaze namazına hayırsever işadamının oğulları Ahmet, İbrahim, Üsame, Esat, Uşak Organize Sanayi Bölgesi(UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, MHP Uşak milletvekili adayı Gökhan Özoğul, Zaman gazetesi yazarlarından Ali Ünal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı sonrası Postacı, Uşak Şekerevleri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kimse Yok Mu Derneği Denizli Şube Başkanı Ömer Yeşil, Halil Sezai Postacı’nın şahsında çok tasarruflu, hayırda hasenatta ise çok çömert olduğunu söyledi. Yeşil, "Hayırhak bir abimizdi. Yaşayan ve yaşatmaya çalışan ömrü boyunca bu şekilde bizlere örnek olmuştur. Yemeyen yediren, giymeyen giydiren bir örnek abimizdi. Yurt dışında, yurt içinde çok hayırlara vesile oldu. Camilere yurtlara vesile olmuştur." dedi.

Eğitimci Ahmet Akdoğan da Postacı’yı "Hayırseverlerin önde gideni" olarak tarif etti. Akdoğan, "Böyle bir alperen abimiz bizlere model oldu. Bir kişi değil bir vilayet. Fedakar bir insandı, yaşatmak için yaşadı. Birçok eserler verdi, bu memlekete devasa bir cami altında bir yurt yaptı, adından bahsedilmedi. Kendi ailesi onun yaptığını bilmiyordu. Başkalarından duymuştu. Kulluğu, takvası mükemmeldi." diye konuştu.

Manisa Turgutlu’dan cenazeye katılan Mustafa Türk, yıllar önce Uşak’a talebelere battaniye almak için geldiklerinde Postacı’nın fabrikaya bile göndermeden yazıhanede ihtiyaçlarını tamamladığını anlattı. İzmir’den gelen Yusuf Pekmezci de "Bütün hal ve hareketlerinde İslami hizmetlere koştuğunu gördüm hiçbir şey talep etmeksizin. Tanıdığım günlerden bugüne numune alınması gereken bir büyüğümüz olduğunu kabul ediyorum." şeklinde konuştu.

UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım ise Postacı’nın Uşak’ın sanayi duayenlerinden olduğunu vurguladı. Yıldırım, "Sanayinin duayenlerinden. Kendisinin Uşak'ta çok büyük eserleri var. Bu eserlerinin yüzü suyu hürmetine Rabb'im affeder diye düşünüyorum. Bize hep destek olurdu. Kaybımız çok büyük." ifadelerini kullandı.