Beyoğlu’nda toplanan bir grup hayvan hakları savunucusu, Rusya’da görme engelli bir kadının köpeğini elinden aldığı gerekçesiyle hapse atılan Rus hayvan hakları savunucusu Victoria Pavlenko için eylem yaptı.

İstiklal Caddesi’nde bulunan Rusya Başkonsolosluğu önünde toplanan eylemciler, ‘Victoria’ya özgürlük’ diye pankart açarak Rusya aleyhine slogan attı. Bir süre slogan atmayı sürdüren grup daha sonra açıklama yaptı.
Grup adına konuşan Burak Özgüner, “Hayvanların haklarını yok seven Rusya Devleti ve Hükümeti hayvan zulmünü teşvik etmekte dünyadaki kürk endüstri piyasasının çok büyük bir bölümünü elinde tutmakta, hayvanlı sirklerle, yunuslu parklarıyla, hayvanat bahçesiyle, hayvanlar için birer ölüm kampı olan barınaklarıyla, hayvanların haklarına sistematik bir şekilde tecavüz etmektedir. Diğer ülkelerdeki hayvan işkencehanelerine bizzat köle ve esir tedarik etmektedir. Rusya’da hayvanların haklarını koruyan tek bir yasa dahi bulunmamaktadır. Bir hayvan tecavüze uğradığında, katledildiğinde yada hayvanların hakları gaspedildiğinde kılını kıpırdatmayan Rusya Devleti, tıpkı Türkiye gibi mal çalmak iddiası ile insanları yıllarca hapse mahkum edebilmektedir. Bireylerin haklarını korumak yerine mülkiyeti korumayı tercih eden bu iki yüzlü devlet anlayışını kınıyoruz.” dedi.

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.