Ankara’da jandarma ekipleri, Haymana, Sincan, Polatlı, Ayaş, Bala ve Etimesgut ilçelerinde çok sayıda hayvan ve oto çalan şebekeyi çökertti.

Gölbaşı ilçesinde silahlı çatışma, çok sayıda hayvan hırsızlığı, oto hırsızlığı, 3 ayrı evden hırsızlık olmak üzere toplam 19 olaya karışan şebekeye yönelik jandarma birimleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı.

Cumhuriyet Savcısı2nın talimatıyla Sincan, Çankaya ve Etimesgut ilçelerinde, 08 Mayıs 2015 Cuma günü saat 05.30’dan itibaren, jandarma unsurlarınca yürütülen soruşturma kapsamında, 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak' ve 'Nitelikli Hırsızlık' suçlarını örgütlü olarak işleyen 17 şüpheliye yönelik özel eğitilmiş arama köpeklerinin katıldığı bir operasyon gerçekleştirildi.

Adlî aramalarda; 2 adet araç plakası, 3 adet av tüfeği ve bu tüfeklere ait 12 adet fişek, 1 adet ruhsatsız tabanca (7,65 mm çapında), 23 adet tabanca fişeği (7,65 mm çapında), 1 adet ağaç kesme motoru, 1 adet demir kesme makası, 1 adet oto teybi ve plastik su tesisat kaynak makinesi ele geçirildi. 11 şüpheli yakalandı, 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediliyor.

Adli makamlara sevk edilen 11 şüpheliden 8'i tutuklandı. Firarda bulunan 4 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı, 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.