Artan sıcaklar, Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvanları da etkiledi. 7 bine yakın hayvanı farklı yöntemlerle aşırı sıcaklardan korumaya çalışan görevliler, soğuk hava deposunda dondurulmuş meyve ve et kokteyllerini hayvanlara yediriyor. Hayvanlar serinlemeye çalışırken renkli görüntüler yaşanıyor.

Her hayvanın farklı yöntemlerle serinlediği hayvanat bahçesinde özellikle ayılar için hazırlanan meyve kokteylleri göz dolduruyor. Karpuz, vişne, incir gibi çeşitli meyveler önce soğuk hava deposunda buz kalıbı haline getiriliyor. Ardından da ayıların kaldığı barınakların içerisine ve yüzdükleri havuza bırakılıyor. Ayılar da kendilerine atılan kokteyli büyük bir iştahla yiyerek, hem serinliyor hem de gıda ihtiyaçlarını karşılıyor. Yırtıcı hayvanlardan olan kaplan için de tavuk ve dana eti yine buz kalıpları halinde atılıyor. Develer bakıcılarının hortumla sıktığı suyun altına girerek serinliyor. Bununla birlikte bir çok hayvan türünün bulunduğu Safari Park içerisinde de renkli görüntüler yaşanıyor. Bizonlar kendileri için oluşturulan göletin içerisinde yüzerken, fıskiyenin altına girmek için adeta birbirlerinin sırasını beklemeye koyuluyor. Geyik, lama gibi hayvanlar da ağaç gölgelerinde hem ziyaretçilerin ilgisini çekiyor hem de serinlemeye çalışıyor.

Hayvanların serinlemesine dikkat ettiklerini anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Havaların ısınmasıyla birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde serinlemesi gereken, sıcaktan etkilenen hayvanları, havuzlarına meyve ve et kokteyllerini atarak serinletmeye çalışıyoruz. Ayılara meyve kokteyli yaparak beslemeye çalışıyoruz. Hem besleniyor hem oyalanıyorlar. Kaplanlara et kokteyli yapıyoruz ve buzla donduruyoruz. Barınaklarına bıraktırdığımızda hem serinliyorlar hem de yem ihtiyaçlarını karşılıyorlar.” ifadelerini kullandı.