Darıca Hayvanat Bahçesi, Türkiye’de bir ilke imza attı. Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen oryantiring yarışması Darıca Hayvanat Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bugün Darıca Hayvanat Bahçesi'nde Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun rehberliğinde bir grup öğrenci oryantiring heyecanı yaşadı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Kocaeli İl Temsilciliği ile Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte tam 45 öğrenci yarıştı. Yarışma sonucunda bireysel ve takım olarak ilk üçe girenlere madalya verildi.

Darıca Hayvaat Bahçesi Eğitim Sorumlusu Gökmen Aydın, yaptığı açıklamada “Darıca Hayvanat Bahçesi bugün bir ilki yaşıyor. Çünkü, Türkiye’de ilk kez bir hayvanat bahçesinde oryantiring turnuvası düzenleniyor. Bu yarışmanın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Haftası’na denk gelmesi de bir başka gururu yaşatıyor” diye konuştu.

ORYANTİRİNG NEDİR?

Oryantiring; harita yardımı ile yön bulmayı içeren bir spordur. Daha ziyade ormanlık ve dağlık alanda yapılması tercih edilmektedir. İlk kez 1915 yılında İsveç Ordusu'nda uygulanan sistem zamanla diğer ordulara da yayılmıştır. Ülkemizde ise son yıllarda oryantiring sporu yaygınlaşmıştır.