Bursa hayvanat bahçesinde bulunan Sibirya kaplanı, aşırı sıcaklardan korunmak için kendisi için hazırlanan göletten çıkmıyor.

Türkiye’yi etkisi altına alan aşırı sıcaklar insanlarla birlikte hayvanları da olumsuz etkiliyor. Bunlardan biri de Bursa hayvanat bahçesinde bulunan Sibirya kaplanı. Hava sıcaklığının 36 dereceyi bulduğu kentte sıcaktan bunalan Sibirya kaplanı çareyi kendisi için hazırlanan gölette serinlemekte buluyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Zoo Park'ın sakinleri, aşırı sıcaklara karşı meyve-sebze gibi değişik yöntemlerle serinletiliyor. Develer hortumla, sıcak nedeniyle havuza giren ayılar da karpuz ve elma gibi meyvelerin yanı sıra meyve dondurması ile serinliyor. Hayvanat bahçesi sakinlerinden olan Sibirya kaplanı ise gölette yüzüyor.

Soğuk iklimi ile bilinen Sibirya şartlarına uyumlu kaplan, aşırı sıcaklarda çareyi kendisi için hazırlanan gölette yüzmekte buluyor. Barınağında bulunan havuza giren Sibirya kaplanı, kendini suyun serinliklerine bırakıyor. Vatandaşların meraklı bakışları arasında havuzda gezinen kaplan suda yuvarlanıyor. Kaplan, günün büyük bölümünü burada geçiriyor.

Sibirya kaplanının Sibirya’nın soğuk iklimlerine alışkın olduğunu belirten yetkililer, “Sibirya denilince ilk aklımıza gelen soğuk iklim oluyor. Burada bulunan Sibirya kaplanı da Sibirya’nın soğuk iklimine alışkın. Ama o da bu sıcaklardan korunmak için kendisi için özenle hazırlanan gölete girerek gününün büyük bölümünü burada geçiriyor.” dedi.