Eskişehir’de bir kadın cesedi köpekler tarafından parçalanırken bulundu. Polis, cesedin Erinç Pütün isimli hayvansever kadına ait olduğunu tespit etti. Yapılan ilk incelemede, kadının cesedi üzerinde ateşli silah veya kesici alet yaralaması tespit edilemedi. Kadının ölümünün başıboş köpeklerin saldırması neticesi gerçekleşmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Merkez Tepebaşı ilçesi Batıkent Mahallesi Binay Sokak'ta meydana gelen olay şöyle gerçekleşti. Binay Sokak'taki bir sitede güvenlik görevlisi olan ismi açıklanmayan kişi sabah işine gelirken boş arazide 5-6 köpeğin bir araya toplanıp bir şeyler yediğini gördü. Durumdan şüphelenen güvenlikçi olay yerine gittiğinde köpeklerin bir cesedi parçalamaya çalıştığını gördü. Köpekleri hemen bölgeden uzaklaştıran güvenlikçi durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polis, bölgeyi güvenlik kordonuna aldı. Polis, söz konusu boş arazideki cesedin 1980 doğumlu Erinç Pütün’e ait olduğunu tespit etti. Çevrede yapılan araştırmada, kadının çantası ile giysilerine ait parçalar bulundu. Erinç Pütün’ün aynı zamanda bir hayvansever olduğu ve bölgeye gelerek zaman zaman burada yaşayan sokak köpeklerini yiyecek verdiği öğrenildi. Kadının cesedi daha sonra çağrılan ambulansla otopsi için Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu arada, kadının 50-60 metre civarında sürüklendiği tespit edildi.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ise konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Erinç Pütün’ ün cesedinin üzerinde yapılan ilk inceleme neticesi herhangi bir ateşli silah veya kesici alet yaralanması tespit edilmediğini açıkladı. Polis açıklamasında, ölümün başıboş sokak köpeklerinin saldırması neticesi gerçeklestiğinin değerlendirildiğini, ancak konuya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Bu arada, bölgede başı boş köpeklerin çok olduğu ve bu köpeklerin toplanması için ilgili makamlara şikayet yapıldığına da vurgu yapıldı.