Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre Haziran’da 26 kadın, cinayete kurban gitti. Karaman, 4 kadın cinayetiyle ilk sırada yer aldı. Cinayetler en fazla kocalar tarafından işlendi. Ayrılık ve boşanma, cinayetlere sebep gösterildi.

Türkiye’de kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Haziran ayı istatistiklerine göre boşanmak veya ayrılmak istediği için öldürülen kadınların oranı yüzde 39. Kadınların yüzde 31'i kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. Nasıl öldürüldüğünün ortaya çıkarılamayan kadın cinayeti sayısı ise geçtiğimiz ay yüzde 30.

Haziran'da en çok kadın cinayeti Karaman’da yaşandı. Karaman'da 4, Bursa (2), Antalya (2), Çorum (2), Malatya (2) ve Muğla'da (2) kadın öldürüldü.

KADINLAR, EN YAKINLARI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLÜYOR

Hayatını kaybeden kadınların yüzde 35’i kocaları veya eski kocaları tarafından, yüzde 19’u ise bir akrabaları tarafından öldürüldü. Ancak sadece tanıdığı biri tarafından öldürülen kadın da oldu.

Kadın cinayetlerinin durdurulması için Özgecan yasasının çıkmasını isteyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, bu konuda sözün Meclis’te olduğunu vurguladı.