Kars'ta seçmenlerle bir araya gelen Halkların Demokrasi Partisi (HDP) adayı Ayhan Bilgen, seçimlere sayılı günler kala Kars'ta köylülerin yol, kum ve çakıl tehdidi ile şantaj altında olduklarını ileri sürdü.

HDP'nin Kars adayı olan ve gazeteci kimliğinin yanı sıra Mazlum-Der Genel Başkanlığı ile tanınan Ayhan Bilgen, henüz Türkiye kurulmadan 1920'lerde Kars'lıların Anayasa yaptığını söyledi. O anayasada başkanlık derdiyle yanıp tutuşanlara yer olmadığına dikkat çekti. 'Bize 400 milletvekili verin Anayasa yapacağız' diyen Hükümetin söylemini eleştiren Bilgen, "Eğer samimiyseniz çok uzağa gitmeyin 1920 yılında Kars'lılar nasıl bir anayasa yapmış, açın ona bakın. Orada bütün ırklar, bütün diller var. Bütün inançlara özgürlük var. Ama Başkanlık derdiyle, hevesiyle yanıp tutuşanlara o anayasada yer yoktur." dedi.

İmam-ı Cafer'in sözleriyle devam eden Bilgen şunları kaydetti: "İmam-ı Cafer diyor ki, 'Zalimden bir şey istemektense, zalimden bir şey talep etmektense, o ihtiyacınızı karşılamaktan vazgeçmek daha iyidir'.. Devamında, 'Zalimlerden bir şey isteyen, zalim sultanlardan medet umanlar, bir belaya düştüklerinde o belanın sevabını bile alamazlar' diyor. Hükümetten anayasa filan istemiyoruz. Biz sizden özgürlük, demokrası hiçbirşey istemiyoruz. Çünkü biz özgürlüğümüzü ve haklarımızı, barışımızı da kendimiz kuracağız. Bunu hep birlikte göstereceğiz."

'KARS'TA KÖYLÜLER TEHDİT VE ŞANTAJ ALTINDA'

Hz. Ali'nin de sözlerini konuşmasında aktaran Bilgen, şöyle devam etti: "Zalimlerin karşısında eğilmeyin. Zalimlere boyun eğmeyin. Eğer zulme boyun eğerseniz, haklarınızla birlikte, onurunuzu da kaybedersiniz. Şimdi, çok açık ve net bir şekilde gittiğimiz her yerde, bir tehdidi, şantajı ve rüşveti görüyoruz. Bugüne kadar Kars'ın köylerine su getirmeyenler, yol yapmayanlar, muhtarlara tarif veriyorlar. Diyorlar ki, 25 Mayıs'ta, 30 Mayıs'ta köyünüzün yolu için kum gelecek, çakıl gelecek. Biz ne rüşvete tenezzül edeceğiz, ne senin tehdidine şantajına boyun eğeceğiz. Hani meydan meydan bize bir kitap gösteriyorsun ya sen aslında kitapları karıştırmışsın, ayırt edemiyorsun, elindeki mushaf olabilir. Ama içinde Evren'in anayasası var. Hangi kitaba inandığına bir karar ver."