Balıkesir'de bir grup, dün akşam Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde meydana gelen terör saldırısına tepki olarak HDP il binasına girip içeride bulunan eşyaları üçüncü kattan aşağıya attı. Ayrıca eşyaları yakan grup, polisin müdahalesiyle dağıtıldı.

Vaka, saat 14.00 sıralarında Eski Kuyumcular Mahallesi, Abdülgafur Efendi Caddesi'nde meydana geldi. Bina önünde önce HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atıldı. Gruptan bazıları, HDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu 3. kata çıkarak parti tabelasını kırdı. Daha sonra bina içinde bulunan masa, sandalye, bilgisayar, televizyon ve diğer eşyaları üçüncü kattan attı. Aşağıda bulunanlar da bu eşyaları tekmeleyip slogan attı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis memuru, kalabalığı yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada gruptan bazıları, cadde üzerindeki eşyaları ateşe verdi. Bazı vatandaşlar, zaman zaman polisle de tartıştı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Ya Allah, Bismillah, Allahü ekber" şeklinde sloganlar atan kalabalık, "Bugüne kadar PKK'yı siz korudunuz, siz. Bırakın artık. Yüreğimiz yanıyor." şeklinde tepki gösterdi. Bir vatandaş da, "Esnaf dükkânına bayrak asmıyor. Yazıklar olsun size. İnşallah sizin de çoluk çocuğunuz aynı acıyı yaşar. Allah hepinizin belasını versin." dedi.

Olayın büyümesi üzerine bölgeye gelen çok sayıda polis ekibi, geniş güvenlik tedbirleri aldı. Ateşe verilen eşyaları da yangın tüpüyle söndürdüler. Kalabalık, polisin uyarısıyla bölgeden uzaklaştı.