Amasya’da bir grup genç, akşamüzeri gerçekleştirilen ‘Teröre Lanet’ yürüyüşünü ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasını bastı. Parti binasını basan ve ülkücü oldukları anlaşılan gençler, HDP’nin tabelasını sökerek yerine Türk bayrağı asıp, sloganlar attı.

Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikalar, son zamanlarda yaşanan ve gittikçe artan terör olaylarını protesto etmek amacıyla ‘Teröre Lanet’ yürüyüşü düzenledi. İstasyon Köprüsü başında toplanıp sloganlar eşliğinde yürüyen sendika üyeleri ve gruba katılan çok sayıda vatandaş Yavuz Selim Meydanı’na hareket etti.

Burada toplanan binlerce vatandaş, sendika üyeleri, MHP teşkilatı ve Ülkü Ocakları teşkilatı, sloganlar eşliğinde teröre lanet yağdırdı. Konuşmaların ardından bir araya gelen ve çoğunluğu gençlerden oluşan vatandaşlar, HDP il binasına yürüdü. Daha sonra binaya girmek isteyen kalabalığa polis engel olmaya çalıştı. Ardından bütün engellemelere rağmen 4’üncü katta bulunan HDP İl Başkanlığı bürosuna çıkan ve ülkücü oldukları anlaşılan gençler, parti tabelasını sökerek yerine Türk bayrağı astı.

Başkanlık bürosu içerisinde bulunan afişleri ve parti bayrağını aşağıya atan gençler, daha sonra bunları ateşe vererek yaktı. Son derece öfkeli olan grup, emniyet görevlileri ve Amasya Ülkü Ocakları Başkanı Veysel Saka tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Daha sonra grup, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Ya Allah, Bismillah, Allahüekber', 'Vatan sana canım feda' şeklinde slogan atarak dağıldı. Gerginliğin ardından polis ekipleri, HDP binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ülkü Ocakları Başkanı Veysel Saka, yaşanan hadisenin bu güne kadar birikmiş olan sinirden kaynaklandığını söyledi. “Türk Milleti’nin artık canına tak etti” diyen Saka, “Vatandaşların bu güne kadar vermiş oldukları şehitlerin hırsı bugün çıktı. Fakat biz engel olmaya çalıştık. Tabi buraya toplananların hepsi bir siyasi partinin ya da bir gençlik kuruluşu örgütünün elemanları değildi. Bütün Amasya halkı bugün buraya toplandı ve HDP il binasının tabelasının yerine Türk bayrağını dikme sorumluluğunda hissetti kendisini.” dedi.

Öfkeli grubu sakinleştirmeye çalıştıklarını kaydeden Veysel Saka, “Bizden olan olmayan bütün arkadaşlara uyarılarda bulunduk. Fakat yaşanan bu hadise hoş bir şey değildi. Ama vatandaşın canına tak ettiği için yapacak hiçbir şey kalmadı. Artık bunların sorumluları kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor. Terör örgütünün şehit ettiği Türk askerlerini Türk Ordusu gidip alamıyor. Gidip HDP’nin milletvekilleri bizim şehitlerimizi oradan alıyor. Kaç şehit olduğu Türkiye gündeminde belli değil. Dağlıca’da 15 şehit mi, 16 şehit mi, yoksa 116 şehit mi var! belli değil. Bunu açıklayamıyorlar. Bu kadar aciz bir hükümet var. Biz, bu hükümeti sonuna kadar kınıyoruz. Tüm Milliyetçi Ülkücü Türk gençliği olarak lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.