Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Adana İl Başkanlığı’nda bugün sabah saatlerinde yaşanan patlama sonrası bina içi savaş alanına döndü. Toplantı salonunda meydana gelen patlamada bina dış duvarı yıkılırken, masa ve sandalyeler yerlere serpildi. Klimanın yandığı patlamadan diğer odalar da etkilendi. Patlamanın etkisiyle yolun karşı tarafında bulunan binaların da camlarının kırıldığı görüldü.

Bina içinde bir basın açıklaması yapan HDP Adana milletvekili adayı Avukat Vedat Özkan, burasının Suriye, Vietnam, Kobani olmadığını, HDP’nin il ve ilçe binası olduğunu söyledi. Halkların huzurunu bozmak, barışı katletmek isteyenler, halkların kardeşliğinden yanı olmayanlar, savaşta ısrar edenler, iktidar düşkünleri, koltuğunu kaybetme riski taşıyanlar ve diktatörlüğünün yolunun kapanacağını düşünenlerin bugün Adana ve Mersin’de insanları katletmek istediklerini anlatan Özkan, “Gördüğünüz bu manzara, Türkiye tarihinde belki de görülmemiş bir katliam girişimidir. Bu oda, HDP’nin her sabah adaylarıyla, parti teşkilatıyla, il seçim kuruluyla günlük planlamasını yaptığı oda. Her sabah bizler, hepimiz burada en az 20-30-40 arkadaşla bombanın patlatma saatinde toplantı halinde olurduk. Ne büyük şans ki dünkü büyük mitingimiz nedeniyle toplantı erken bitirildi, bu nedenle faciadan kıl payı kurtulduk. Bombayı koyanlar, onlarca parti yöneticimizi, milletvekili adaylarımızı ve çalışanlarımızı hedef aldılar ve öldürmek istediler.” dedi.

SALDIRIYI AYDINLATMAZSANIZ ALTINDA KALIRSINIZ
Mersin ve Adana’da aynı anda yapılan bu saldırının sokakları, halkları provoke ederek, sokakları karıştırarak seçimde başarı elde etmek isteyenlerin yaptığı bir iş olduğunu ifade eden Özkan, “Ama bizler, HDP milletvekilleri, parti olarak bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bizler sandıkta, demokraside, barışta ve kardeşlikte ısrar edeceğiz. Bizler mutlaka bu karanlık güçlerin ortaya çıkarılması ve teşhir edilmesi noktasında her türlü mücadeleden geri kalmayacağız. Biz buraya bomba koyanların insanlarımızı katletmek isteyen zihniyeti de anlayışı da biliyoruz. Biz buranın faili meçhul kalacağını düşünüyoruz. Bugüne kadar hiçbiri aydınlatılmadı ama bunun aydınlatılmasını istiyoruz. Başbakana, cumhurbaşkanına açıkça çağrımızdır, lütfen bu olayı aydınlatın, yoksa bu olayın altında kalırsınız, bu olayın içinde olduğunuzu tescil etmiş olursunuz. Halkımızı sağduyuya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan güvenlik güçlerinin incelemelerinin ardından parti il binasının önü belediye ekipleri tarafından temizlenerek trafiğe açıldı.