Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eş Başkanı Ayşe Erdem, Kobani'ye yapılan saldırıları Türkiye'de bazı medya kuruluşlarının normalleştirmeye çalıştığını söyledi. Seçim sonuçları itibariyle halkların bir arada yaşama iradesi gösterdiğini belirten Erdem, "Bunu da savaş çığırtkanlığı yaparak engellemeye çalışmaktadırlar." dedi.

Ayşe Erdem, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu. 25 Haziran'da Kobani'ye yapılan saldırıda bugün itibariyle ölü sayısının 250'ye yaklaştığını bazı medya kuruluşlarında bu saldırınını normalleştirilmeye çalışıldığını söyledi. Erdem, "Hatta PYD, IŞİD'den daha tehlikelidir gibi bir laf kullanılması Kobani'de ve daha sonra siyasilerin bunu normalleştirmek için, Rojava'da tampon bölge kurmak gibi laflar söylemesi orada kurulmaya çalışılan yeni özerk bir yaşamdan korkuyu göstermektedir." dedi.

Erdem, bazı medya kuruluşlarının ve siyasilerin savaş sesini yükseltmeye çalıştığını belirterek bu tutumun aynı zamanda HDP'nin seçimdeki yüzde 13'lük başarısından duyulan korkuyu gösterdiğini savundu. Erdem, "Halkların bir arada yaşama iradesini göstermiş olmasından hakikaten endişe duymaktadırlar. Bunu da savaş çığırtkanlığı yaparak engellemeye çalışmaktadırlar." şeklinde konuştu.

Erdem, savaş çığırtkanlığına karşı Cumartesi günü Tünel'den başlayacak yürüyüşe herkesi davet ettiklerini belirti.

Toplantıda konuşan KJA isimli kadın örgütünün temsilcisi Deniz Şimşek de IŞİD'in saldırıları ve katliamlarına rağmen Kobani'nin insanlık için direndiğini söyledi.