Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep teşkilatı, geçtiğimiz günlerde ilde PKK/KCK'ya yönelik operasyonları ve askeri operasyonları kınadı.

Yeşilsu Parkı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Gaziantep HDP İl Eş Başkanı Dilan Çetinkaya, "İlimizde gelşen bu siyasal gözaltıları ve ülkemizi savaşa götüecek bütün siyasal, askeri operasyonları başlatan AKP hükümetini ve Cumhurbaşkanını kınamak için 'Sana savaş yaptırmayacağız' demek için buradayız." dedi.

Çetinkaya, "Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin son yıllardaki Türkiye-Ortadoğu politikaları, toplumdaki barış, çözüm ve huzur beklentilerine vurulmuş çok ağır darbeler yaratmıştır. Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin, yeni uygulamalarla 24 Temmuz’dan sonra Türkiye’ye verecekleri zararlar da tamir edilemez yaralara yol açacaktır. Girilen yol, çözüme ve barışa yönelme imkanlarını kesinlikle tahrip edecek, ağır bir toplumsal maliyet yaratacaktır." diye konuştu.

Türkiye’nin barışa ve çözüme ihtiyacı olduğunu kaydeden Çetinkaya, "Toplumsal, tarihsel ve siyasal sorunlarımızın çözümü karşılıklı diyalog, müzakere ve demokrasinin geliştirilmesiyle mümkündür. Şiddet sarmalının büyütülmesi ve sürdürülmesi hiçbir taraf ve toplumun hiçbir kesimi için kalıcı, demokratik ve eşitlikçi bir çözümün yaratılmasına hizmet etmeyecektir." ifadelerini kullandı.