Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edirne İl Başkanlığı’na gece saatlerine kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu çok sayıda askerin şehit olduğu haberleri toplumda gerginliğe neden oldu. Türkiye’yi yasa boğan olayın ardından kimliği belirsiz kişi ve kişiler, Londra Asfaltı üzerinde bulunan HDP İl Başkanlığına saldırıda bulundu. İl başkanlığının kapısını kırarak içeri giren şahıslar, içerideki eşyaları tahrip etti. Daha sonra il başkanlığına Türk bayrağı asan şahıslar bölgeden uzaklaştı.

Olay, bölgede devriye görev yapan polis ekipleri tarafından fark edildi. İl başkanlığına saldırı yapıldığını tespit eden polisler, durumu parti il yöneticilerine bildirdi.
Yöneticilerin gelmesiyle birlikte olay yeri inceleme ekipleri binada çalışma yaptı.
Çalışmalarını tamamlayan polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren şahısların bulunması için çalışma başlattı.

Olayla ilgili açıklama yapan HDP Edirne İl Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Tüfekçi saldırının yapıldığının polis tarafından kendilerine bildirildiğini söyledi. Olayın gece yaşandığını anlatan Tüfekçi, “Arkadaşları da polis aramış. İl ve ilçe yöneticilerimiz gelmişler. Polisler parmak izini almış.” dedi. Bunu AK Parti’nin saldırısı olarak kabul ettiğini vurgulayan Tüfekçi şunları söyledi: “İnsanların ölmemesi için alanlara çıkıyoruz. Halkların kardeşliği diyoruz. Yeter ki Türkiye’de savaş bir an önce durdurulsun. Kardeş, kardeşi öldürmesin. Bugün hepimizin yüreği acıyor.”

Tepki verdiklerinde insanların tutuklandığını, cezaevinde yatırıldığını kaydeden Kerim Tüfekçi, “Olmaz derecede baskılar var. Partimiz hedef gösteriliyor. Gösterdiği hedefi de görüyorsunuz. Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları görsün. Türkiye Cumhuriyeti’yle ayrılacak seviyede değiliz. Bizi öldürebilirler, tutuklayabilirler, biz ölüme de hazırız. Ama insanlarımız, çocuklarımız ölmesin. Fakir çocukları ölüyor. Polis de bizim çocuğumuz, asker de bizim çocuğumuz, gerilla da bizim çocuğumuz. Bunların ölümüne artık dur demek lazım.” ifadelerini kullandı.