HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Silopi’deki olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlara taziye ziyaretinde bulundu. Taziye öncesi HDP Silopi İlçe Teşkilatı’nda açıklama yapan Yüksekdağ, halka dönük ağır saldırıların, seçimden sonra Saray tarafından yapıldığını ileri sürdü.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde son günlerde meydana gelen çatışmalara HDP’nin gönderdiği iki heyetten sonra bu sefer de HDP EŞ Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ilçeye geldi. İlçede incelemelerde bulunmak ve hayatını kaybeden vatandaşlara taziye ziyaretinde bulunmak istediğini anlatan Yüksekdağ, ilk olarak, HDP Silopi İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Burada kısa açıklama yapan Yüksekdağ, “İktidarını kaybedenler hiçbir zaman etraflarına bela, şer ve savaş saçmadan bu gerçeği kabullenemiyorlar. Karşımızda iktidarını kaybetmiş ama ille de zorla iktidar olmak için baskı yapan bir siyasi anlayış var. AKP, iktidarını kaybetmesinin sorumlusunun halk olduğunu düşünüyor. Şırnak AKP‘yi burada bir tabela partisi yaptı.” diye konuştu.

Konuşma sonrası Yüksekdağ, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Şırnak Milletvekilileri, olayın yaşandığı Başak Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Daha sonra olaylarda hayatını kaybeden aileleri ziyaret eden Yüksekdağ, ailelere başsağlığı dileklerini iletti.