Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği konuşmasında, "Yıllar boyunca kanla, canla, emekle, cefayla kurulan müzakere masasını devirmekte hiç tereddüt etmem diyor. Aklını başına al. O müzakere masası sen kurul dedin diye kurulmadı. Bu süreç sen ol dedin diye olmadı. Sen olmayacak dediğin zaman da halkımızın barış ve çözüm umudu tükenmeyecek.” dedi.

Partisinin Çorum’da düzenlediği mitinge katılan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, konuşmasına, "Dersim’de Alevi canlarımızın, halkımızın katledilmesinin fermanının yazıldığı gündür bugün” diyerek başladı. Yüksekdağ, "Bu topraklarda katliamın ne demek olduğunu Çorum ve Çorumlular çok iyi bilmektedir. Dersim’den Çorum’a, Maraş’a. Bugüne kadar bizim tarihimizi katliamlarla, sömürülerle yazdılar. Bizler yeni bir tarih yazmaya başladık. Tarihin kalemini kendi ellerimize aldık. 2015 genel seçimleri ve bu seçimlerde kazanacağımız zafer; bütün Türkiye halklarının birleşerek, karşısındaki sömürü ve zalim odaklarını bertaraf ettiği bir süreç olacak." ifadelerini kullandı.

"O KOLTUKLARI DA, O SARAYI DA ALTLARINDAN ÇEKİP ALACAĞIZ"

Seçim barajını da eleştiren Yüksekdağ, HDP olarak bütün barajları yıkıp geçeceklerini savundu. "Halklarımızın siyasi iradesine ipotek koydular” diye konuşan HDP Eş Başkanı Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Hırsızlık yaptılar, yağmaladılar. Yüzde 10 barajı ile seçilmiş temsilcilerimizin mevzilerine el koydular. Bugün AKP Hükümetinin en az 25 milletvekili bizden çaldığı, gasp ettiği oylarla o koltuklarda oturuyor. Şimdi o koltukları çekip alacağız. Öfkeleri, tahammülsüzlükleri bundandır. Siz hiç merak etmeyin, o koltukları da, o sarayı da altlarından çekip alacağız."

“BU DÜNYA SULTAN SÜLEYMAN’A KALMADI, SULTAN RECEP’E KALACAĞINI KİM SÖYLEDİ?”

Halktan korkan bir zihniyetin 13 yıl sonunda iktidar delisi olduğunu söyleyen Figen Yüksekdağ, "Şimdi güçte yetmiyor, iktidarda yetmiyor, sultan olacağım diyorlar. Tek adam olacağım diyor birisi. 2023 olmazsa, 2073’e kadar ensenizde boza pişireceğim diyor. Bunlar bu kadar güç sarhoşu oldu ama etme bulma dünyası. Bu dünya Sultan Süleyman’a kalmadı, sultan Recep’e kalacağını kim söyledi sana." dedi.

Siyasi iktidarın 13 yıl boyunca çözeceğim dediği bütün sorunları kördüğüme dönüştürdüğünü dile getiren Yüksekdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kürt sorununu çözeceğim diye iktidara geldiler. Türkiye halklarının oyunu ve desteğini aldılar. 13 yıl sonraki tablo ortada. Çıkıyor Cumhurbaşkanı kürt sorunu yoktur diyor. Yıllar boyunca kanla, canla, emekle, cefayla kurulan müzakere masasını devirmekte hiç tereddüt etmem diyor. Aklını başına al. O müzakere masası sen kurul dedin diye kurulmadı. Bu süreç sen ol dedin diye olmadı. Sen olmayacak dediğin zamanda halkımızın barış ve çözüm umudu tükenmeyecek."

Konuşmaların ardından seçim otobüsünden aşağı inen HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’a partili kadınlar büyük ilgi gösterdi.