Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İç Güvenlik Yasası Paketi adı altında halka karşı savaş ve çatışma yasasının çıkartılmak istendiği söyledi.

Partisinin Edirne İl Olağan Kongresi’nde konuşan Yüksekdağ, sözü hükümetin çıkartmak istediği iç güvenlik paketine getirdi. İktidarın çözümsüzlük ve tıkanma noktasına geldiğini anlatan Yüksekdağ, şunları söyledi: “Kendi halkına savaş açıyor. Bu iç güvenlik paketinde sanmayın ki, sadece Kürde, solcuya, sosyaliste, demokrasi mücadelesi yürütenlere karşı bir saldırı ve baskı anlayışı var. İç güvenlik paketi ile birlikte bütün Türkiye’ye halkları, harekete geçmeyi akıllarından bile geçiren bütün kesimler devletin militarist saldırılarının hedef tahtasına oturtulmuştur.”

Bu paketle birlikte söz söylemenin, sokağa çıkararak herhangi bir basın açıklaması yapmanın dün olduğundan daha suç sayılacağını vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı, “Bu İç Güvenlik Paketi yasalaştığında iş cinayetiyle katledilen işçiler, çıkıp ben ölüyorum, öldürülüyorum diyemeyecek. Öldürülenler bu kez de polis saldırısı ile katliam tehdidi ile karşı karşıya kalacaklar. Kadınlar, kadın cinayetlerine karşı ben yaşam hakkımı savunuyorum diyemeyecek. Bu sefer polis karşısında can tehdidi ve tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklar. Gençler, parasız eğitim istediğini söyleyemeyecekler.” ifadelerini kullandı.

Bunun uygulamasının dün Türkiye’nin dört bir yanında ciddi bir polis ablukası ve saldırısı karşısında karşılarına çıktığını vurgulayan Yüksekdağ, iç güvenlik paketinin çıkmadan uygulamaya konulduğunu kaydetti. 13 Şubat boykotu için eğitimcilerin ve öğrencilerin harekete geçtiğini açıklayan Eş Genel Başkan, konuşmasını söyle sürdürdü: “Ama siyasi iktidar boykotu yasakladı. Memlekette grev, boykot, miting yasaklanıyor ama öldürmek, polisin kurşun sıkması, polisin istediği zaman gözaltı yapması, aynı gün tutuklayıp hapishaneye göndermesi serbest. Türkiye’de bu kadar tehlikeli bir çelişkiyi, gerilimi körükleyen ve bu süreci tetikleyen bir iktidar var karşımızda. Eğer bu güvenlik paketi yasalaşırsa Türkiye’de çatışmanın dilinden başka hiçbir dil, söz ve sözcük kullanılamayacak. Ve bu dili en fazla kullanan da elbette ki, siyasi iktidardır.”

AK Parti hükümetinin siyasetinin ve programının gücüyle bu halkı yönetemeyeceğini çok iyi fark etmiş durumda olduğunu kaydeden Figen Yüksekdağ, artık copla, gazla, gözaltı, saldırı ve faşizm ile yönetebileceğini düşündüğünü anlattı. Yüksekdağ, “Bugün demokrasi ile hak ve özgürlük alanları açarak yönetmeyi beceremeyen, fıtratında bu olmayan bir siyasi iktidar bu memleketi ve halklarımız faşizmle yönetmeye hazırlanıyor. Biz bu faşizm anlayışına ve uygulamasına asla ve asla izin vermeyeceğiz.” dedi.