Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, daha seçimler yapılmadan parti olarak gündemi belirlemeye başladıklarını belirterek, " Gündem belirleme üstünlüğünü elde edip, bugün de makro siyasi bir zemini ve ihtiyaçları tartışmak için bir araya geldik." dedi.

Diyarbakır'da devam eden birinci Kadın Kongresi'ne katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye'deki siyasi dengeyi belirleyecek yeni bir odağın tarihsel olarak meydana gelmeye başladığını dile getirdi. Türkiye'de daha seçimler yapılmadan HDP'nin ülke siyasetinin gündemini belirlediğini anlatan Yüksekdağ, herkesin seçim barajı ve HDP'yi konuşmaya başladığını kaydetti. Tarihsel bir dönemece doğru yürürken ortaya çıkacak olan kadın iradesinin önemli olduğuna dikkat çeken Yüksekdağ, " Toplumun ve tarihin yapısını ve yüzünü değiştirme olanağına sahiptir. Bugün yapılacak tartışmaların çok yararlı sonuçlar ortaya çıkaracağına inanıyorum. Örgütsel yaşamın her hücresine kadar kadın görüş açısıyla nüfuz etmiş bir kadın siyaseti ve kadın örgütlenmesi oluşturma sorumluluğu önümüzde duruyor." diye konuştu.

Gerek bölgede, gerekse de dünyada kadının olmadığı bir siyasetin, mücadelenin ve hareketin başarılı olmasının mümkün olmadığını söyleyen Yüksekdağ, "Eğer bir hareketin merkezinde kadın iradesi varsa, kadının siyasi öz gücü varsa karşısında en büyük, en donanmış ve en güçlü ordular bile dayanamaz. Tıpkı Kobani'deki gibi, Şengal'deki gibi." ifadelerini kullandı.