HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van'da iftar çadırında halkla birlikte iftarını açtı. Yüksekdağ, burada yaptığı açıklamada, "Kendimizi ana muhalefet partisi olarak ifade ettik ve öyle kalmak istiyoruz. Türkiye'nin bir iktidara ihtiyacı olduğu kadar çok iyi bir ana muhalefete de ihtiyacı var." dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında ilk gün yüzlerce vatandaş iftarını açtı. İlk iftara HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Tuğba Hezer, Yurdusev Özsökmenler, Selami Özyaşar, Lezgin Botan ve Remzi Özgökçe'nin yanı sıra Van Belediyesi Başkan Vekili Cahit Bozbay, Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy da katıldı. Daha sonra yemek sırasına giren Figen Yüksekdağ ve beraberindekiler, Ramazan ayının ilk iftarını Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında vatandaşlarla birlikte açtı. Yemek almak için çadırın kurulduğu alana gelerek sıraya giren Yüksekdağ, Ramazan ayının hayırlı olmasını diledi.

Seçim kampanyası süresince 7 Haziran seçimlerinin ülkeye hayırlı ve kutlu bir yol açacağını söylediklerini belirten Figen Yüksekdağ, 7 Haziran bayramından sonra vatandaşlarla bir arada ramazan ayının sevincini yaşadıklarını söyledi. Yüksekdağ, vatandaşlarla ilk iftarda bir arada olmak için kente geldiklerini ve bundan sonra da Vanlılarla kazandıkları zaferin yolundan ilerlemeye ve kazanmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Tüm halkımızla birlikte sevinmeye, sevinçlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

HALKIMIZ BİZE 'BİRLİKTE YÖNETİN' MESAJI VERDİ

Koalisyon ile ilgili açıklamalarda da bulanan Figen Yüksekdağ, "Koalisyon konusundaki görüşlerimizi ifade ettik. Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması lazım. Yasal olan süre henüz dolmadı. Cumhurbaşkanının birinci partinin başında olan Sayın Davutoğlu'nu görevlendirmesinin ardından kendisi gerekli görüşmeleri, çağrıları ve davetleri yapacaktır. Biz bu süre içinde halkımızın doğru bir karar verdiğini ve siyasette yeni bir denge kurduğunu düşünüyoruz. Tek partinin, tek başına hükümet kuramayacak olması asla ve asla felaket değil. Tam tersine bu sonuçta da bir hayır var. Demek ki 'halkımız birlikte yapın, birlikte yönetin' dedi. 'Biz de bu yönetime katılacağız' dedi. Halk olarak 'bizim de bu kararda sözümüz olacak' dedi." diye konuştu.

'HİÇBİR ZAMAN KRİZ YARATAN BİR ROL OYNAMAYACAĞIZ'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bütün siyasi partilerin de mutlaka halkın söylediklerini dinlemesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle davam etti: "Önümüzdeki kısa süre içinde koalisyon görüşmelerinin tamamlanacağını ve Türkiye'nin bir hükümetle yoluna devam edeceğini düşünüyoruz. Hiçbir zaman kriz yaratan bir rol oynamayacağız. Kendimizi ana muhalefet partisi olarak ifade ettik ve öyle kalmak istiyoruz. Türkiye'nin bir iktidara ihtiyacı olduğu kadar çok iyi bir ana muhalefete de ihtiyacı var. Güçlü bir ana muhalefet olmazsa hükümetlerin ne kadar zararlı olabileceğini gördük. Ülkeyi ne kadar geriye götürebileceğini 13 yıl boyunca gördük. Ana muhalefet olarak kalmak niyetinde ve isteğindeyiz, halkımız da bize aslında bu görevi vermiştir. Ama herhangi bir koalisyon ve hükümet oluşumu sürecinde oluşan krizleri ve riskleri ortadan kaldırmak için üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getiririz."

Yüksekdağ, 23-24 Haziran tarihlerindeki yemin töreninin ardından Meclis'in çalışmalara başlayacağını ve hükümeti kurma sürecinin hızlanacağını bildirerek, "Biz Türkiye'nin önünü 7 Haziran'da açtık, bundan sonra da asla kapatan değil yeni kapılar açan parti oluruz, rolümüzü böyle oynamaya devam edeceğiz." diye konuştu.