Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik 18 Nisan 2015’de yapılan silahlı saldırı ile ilgili olarak iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede davacı K.H. olarak gösterilirken, mağdur olarak Halkların Demokratik Partisi, müşteki olarak ise Ahmet Yavuz ve Erdem Nacar gösterildi.

Şüpheliler Kenan Berkay Şipal ve Burak Karslı'ya, siyasi hakların kullanılmasını engellemeye teşebbüs ile halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla tehdit suçları yöneltildi. İddianamede ayrıca Kenan Berkay Şipal’ın 19 Nisan’da tutuklandığı hatırlatıldı.

İddianamede mağdurlar Ahmet Yavuz ve Erdem Nacar’in da ifadelerine yer verildi. HDP Genel Merkezi’nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığını belirten Yavuz, olay günü bina içinde bulunduğunu ve silah sesi duyunca dışarı çıktığını aktardı. Polis memuru Erdem Nacar ise ateş etmesi üzerine şüphelilerin olay yerinden kaçtığını ve olay nedeni ile şikayetçi olduğunu söyledi.

İddianame ayrıca olayda kullanılan av tüfeğinin şüpheli Kenan Berkay Şipal’in yer göstermesi ile çalıştığı otoparkta bulunan kulübede ele gerildiği ifade edildi.

Hazırlanan iddianame Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.