7 Haziran seçimlerinin yenilenmesi kararı ile eş zamanlı olarak HDP’ye yönelik olarak başlatılan operasyonlar ve gözaltı furyası devam ederken, HDP Hakkari İl Örgütü ve kentteki sivil toplum örgütleri operasyonlara tepki gösterdi.

Belediye bünyesinde bulunan Faqiye Teyran Kültür Merkezi'nde düzenlen basın açıklamasında söz alan HDP İl Eş Başkanı Metin Besi, 7 Haziran seçimleri ile 80 milletvekili ile temsil edilen HDP’nin barış bir kardeşlik ve ortak yaşam için büyük bir umut olduğunu ancak buna tahammül edemeyen AK Parti ve sarayın Kürt halkına yönelik bir cadı avı başlattığını söyledi.

İstanbul’da HDP’lilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 50 parti yöneticisi ve üyesinin gözaltına alındığını bu operasyonlar ile eş zamanlı olmak üzere başta Hakkari olmak üzere bir çok ilde başlatılan gözaltı operasyonlarının devam ettiği kaydeden Besi, operasyonların amacının halkı sindirmek, ve iradesini kırmak olduğu ifade etti.

"Her gün dağlarımız bombalanıyor. Köylerimiz bombalanıyor. Parti yöneticilerimize dönük gözaltı operasyonları devam ediyor" diyen HDP İl Eş Başkanı, savaşı ve ölümleri durdurmak için canlı kalkan eylemi yürütenlerin de hedef alındığını kaydetti.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Weregoz bölgesinde bulunan 80 yaşındaki annelerin de aralarında bulunduğu barış eylemcilerinden 6 gündür haber alamadıklarını anlatan Besi, her yönüyle başlatılan kapsamlı operasyonlara karşı “İnadına Barış ve İnadına Özgürlük” diyerek karşılık vereceklerini sözlerine ekledi.

Açıklamaya, HDP ve DBP yöneticileri, Belediye eş başkanı Nazım Coşkun, l ve belediye meclis üyeleri ile STK temsilcileri destek verdi.